Wood Like After - Jelentkezők

„Hazaiak, fiatalok, tehetségesek és most megmutatják, mit tud a kreatív faipar. Ismerkedj, beszélgess, vigyél haza magyar bútort!”

A Magyar Bútor és Faipari Szövetség a budapesti OTTHONDesign Ősz programsorozaton, Wood Like After pop-up store néven 2019. október 11-13. között kiállítási lehetőséget biztosít fiatal, kreatív faipari szakemberek számára.

Célunk, hogy fiatal tervezők és gyártók olyan bemutatkozási és értékesítési lehetőséget kapjanak, ahol a potenciális vásárlókkal azonnal személyes kapcsolatba kerülhetnek.

A kiállításon való részvétel előfeltétele a Szövetség által kiírt pályázati anyag megküldése volt. A szakértő zsűri által kiválogatott pályaművek kerülhetnek kiállításra a Hungexpo pavilonján.

 

 

Projektvezető: Cselényi Krisztina

Kurátor: Németh Gabriella

Bírálóbizottság: Babanecz Csaba (Skills szakértő) Kálmán Attila (Kálmán Kft.), Kálló Zoltán (Nyír-Demonich Kft.), Ligeti Ferenc (Építészmérnők,designer a Ligeti Design Kft. tulajdonosa.)

 

Együttműködő partnereink:  Hungexpo – OtthonDesign kiállítás, Budapesti Komplex Szakképzési Centrum, BKIK, Design Hét, PÁNFA Akkreditált Innovációs Klaszter

Helyszín: Hungexpo, G pavilon

np___edited_edited.jpg

Németh Patrícia bemutatkozásához katt a képre!

Németh Patrícia

2 évvel ezelőtt végeztem a Soproni Egyetem Simonyi Károly Karán, Ipari termék- és formatervező mérnökként. Egyik féléves feladat keretein belül készítettük el a bútorcsaládot Árkossy Bútor Kft. segítségével. Az egyetemet befejezve Budapesten egy irodaberendezéseket forgalmazó cégnél kezdtem dolgozni, mint tervező és project manager. Ez idő alatt az egyik legnagyobb munkámat képezte az egyik székesfehérvári optika teljes bútorzatának a megtervezése.

 

Jelenleg terméktámogató mérnökként dolgozom egy 3D-s szoftvert (SOLIDWORKS) forgalmazó cégnél. Új kihívásokra vágytam, ahol a tervezés alappillérét ismerhetem meg közelebbről, a terméktervező szoftvert. 
 

Fával dolgozni, szerintem nemes feladat, ezért is szeretném későbbi munkáim során is ezt előtérbe helyezni. Azonban a mai trendeknek megfelelően, más anyagokkal kombinálva pedig izgalmasabbá tehetjük ezt a környezetbarát anyagot. Mindemellett egyensúlyt szerettem volna teremteni a formavilág és a funkció között. A bútorcsaládot igyekeztem úgy kialakítani, hogy egy egységes képet kapjunk, hogy az egyes elemek harmonizáljanak egymással. A természetes melegséget árasztó fa és a rideg fém kombinációját egy érdekes párosításnak találtam. Könnyed légies vonalvezetés pedig, nem gátolja a vizuális komfortteret, ezáltal nem nyeli el a fényt, így kisebb, sötétebb helyiségek berendezése is lehet. Ugyanakkor érezzük, rajta az erejét és az időtállóságát.
Mindemellett térbe állíthatók, így minden irányból esztétikus képet mutatnak. A meleg és a hideg szín jelenléte miatt jól illik szinte bármelyik színhez. A bútorcsalád egyediségei közé sorolható az ágy behajló ívei. Ez egyrészt látvány szempontjából készült, másrészt a nyugodt alvás elérése érdekében. Igyekeztem olyan kialakítást létrehozni, amely növeli az alvás közben a biztonságérzetet és ezáltal stresszoldó hatást tud gyakorolni.

Anyag megnevezés: Rozsdamentes acél, dió furnérozott felületek

 

Gyártási év: 2017

 

Mérete:

  • Ágy: 180x200 cm                          

  • Komód: 40x110x75cm                

  • Éjjeliszekrény: 50x38x56cm     

_DSC0024

Címünk: Budapesti Komplex SzC

Kozma Lajos Faipari Technikum

H- Budapest, Deák Ferenc u. 40, 1041

iroda@fabunio.hu

+36 30 689 5206

Website & branding created by TONABI in 2020

www.tonabi.com

Branding created by Halasi Rita Mária in 2020

www.ritahalsi.com