top of page

Újra! Fabunió szakmai nap a Construmán

A hosszú pandémiás időszakot követően újra várunk titeket személyesen április 7-én, csütörtökön a Hungexpo E épületében, ahol éves Közgyűlésünket tartjuk. A Közgyűlést szakmai előadásaink követik Bútoripari Körkép 2022 címmel. A kiállítás ideje alatt ismét lesz Wood Like Workshop, ahol a faipar iránt érdeklődő gyerekek és felnőttek tehetik próbára kézügyességüket. Szövetségünk tagjainak és partnereinek a Hungexpo ingyenes belépést biztosít!


Programjaink

9.30 Közgyűlés

Tagjaink jelenlétére feltétlenül számítunk!


Fabunió konferencia

Bútoripari körkép 202211.00 A bútoripar munkaerőpiaci kihívásai

A FABUNIO egy európai uniós támogatással megvalósuló projektje a bútoripar munkaerőpiaci kihívásait tágabb kitekintésben, keresleti és kínálati megközelítésben kutatja. Az iparág szereplőinek bevonásával feltárásra kerülnek az iparág nehézségei és kitörési pontjai, illetve az érdekképviselettel szemben megfogalmazott elvárások is. Az előadás keretében ismertetjük a projekt eredményeit és a megfogalmazott javaslatokat.


Előadó: Kiss Gábor Ferenc

Ügyvezető

Enrawell Consulting Kft.11.20 VÁGJ BELE ! – Pályaorientáció a bútoriparban

A FABUNIO egy másik európai uniós támogatással megvalósuló projekt keretében a bútoripari szakképzés kihívásainak azonosítására és a lehetséges megoldási utak feltárására vállalkozott a pályaorientáció, életpályamodell és élethosszig tartó tanulás eszközeinek felhasználásával és szellemiségének szem előtt tartásával. Az előadás során összefoglaljuk a projekt eredményeit, köztük a projekt keretében kidolgozott életpályaépítési és önmenedzselési szakmai műhelymunka tapasztalatait.


Előadó: Dr. Suhajda Csilla

Szakértő

Enrawell Consulting Kft.11.40 Bútorvásárlás magyar módra

Pakainé dr. Kováts Judit az Effix-Marketing Kft. kutatásvezetője, marketing igazgatója társtulajdonosa. Munkái között öko-tudatformáló, valamint fából készült termékek népszerűsítését célzó kampányok tervezése, előkészítő kutatása és megvalósítása találhatók. Emellett számos multinacionális cég és hazai vállalat K+F projektben dolgozott résztvevőként, vezetőként. Két alkalommal vezette a bútorpiacot érintő átfogó kutatásokat, melyek célja a magyarországi bútorvásárlói szokások kvantitatív vizsgálata volt.

2021-22-ben a Fabunió felkérésére, A bútoripar munkaerőpiaci kihívásai c. pályázat keretében munkatársaival a pandémia következtében kialakult bútorvásárlási szokásokat vizsgálták. Előadásában az itt szerzett tapasztalatokat vázolja fel.


12.00 Vállalati kapcsolatok és akkreditált vizsgálatok a Soproni Egyetemen

Előadó: Dr. Habil Alpár Tibor


Wood Like Workshop

A Wood Like program 2016 áprilisában debütált a Construma – Otthon Design kiállításon azzal a céllal, hogy a fával való munka örömét és szépségét minden lehetséges módon közvetítse.


A szervezők 2017-ben aktuális tartalommal töltötték meg a brandet és a szakképzés népszerűsítésének szolgálatába állították.

A fa- és bútoripari szakmák vonzóvá tétele érdekében a Wood Like logó égisze alatt azóta is minden évben látványos installációk és workshopok várják a pályaválasztás előtt álló fiatalokat és mindenkit, akit vonz a fával való munka szépsége. Az érdeklődők bekapcsolódhatnak a konkrét munkába és alkotásaikat haza is vihetik.


Idén tavasszal Holánszki Réka és Kovács Gábor (Közmű - Közös Műhely) vezetik be az érdeklődőket a famegmunkálás szépségeibe. A Közmű csapata nagy tapasztalattal rendelkezik: állandó workshopjaikon túl iskolai foglalkozásokon és nyári fesztiválokon mutatják be a famegmunkálás lehetőségeit.A standon (Hungexpo B Pavilon) a következő időpontokban találkozhattok velünk:


2022.04.06. 14.30 - 18.00

2022.04.06. 10.00 - 18.00

2022.04.08. 10.00 - 18.00

2022.04.09. 10.00 - 14.00

2022.04.10. 10.00 - 18.00Kedvezményes belépési lehetőségekről az iroda@fabunio.hu e-mail címen érdeklődhet.


Szakmai partnereink, támogatóink:Comments


bottom of page