top of page

Első pilot szakaszába ért a WOODigital projekt!

A WOODigital egy, hat – spanyol, olasz, francia, ír és magyar – partnerszervezet által megvalósított, ERASMUS+ program által támogatott projekt. A 2020.-2022-ben megvalósuló WOODigital projekt célja, hogy a 18-35 év közötti fa- és bútoriparban dolgozó, valamint az iránt érdeklődő európai fiatalok Ipar 4.0-hoz kapcsolódódigitális készségeit fejlessze. A projektben alkalmazott duális képzési módszertan ötvözi a képzési központokban folyó elméleti tanulást és készségfejlesztést, valamint a vállalkozásoknál megszerezhető gyakorlati, pl. munka alapú képzési módot.


A Wordcloud a WOODigital pilot programján résztvevő diákok válaszaiból.

A WOODigital projekt első szakaszában felméri mindazon digitális készségeket és képességeket, amelyekre a fent említett fiataloknak szüksége lehet a fa-, és bútoriparban, majd erre épülve egy új – az említett igényeket kielégítő – tanterv létrehozását tűzi ki célul. A projekt későbbi eredménye, az 5 nyelven elérhető online tanfolyam mindenki számára szabadon és ingyenesen elérhető majd el. A tanfolyamot egy pilot képzés keretében, legalább 75 fiatal részvételével teszteljük, akik közül 25 fő 2022 nyarán egy 10 napos duális képzésen vesz részt Olaszországban.


A folyamatos visszajelzések, amelyek lehetővé teszik a változtatásokat és fejlesztéseket alapvető elemei a WOODigital projektnek. Ezért is kértük a Galway-Mayo Intitute of Technology (GMIT) diákjait, hogy vegyenek részt egy különleges pilot képzésen 2021 decemberében. A résztvevők a GMIT Letterfrack, az írországi Nemzeti Bútortervezési és Technológiai Kiválósági Központ másodéves diákjai voltak. Célunk ezzel a pilot képzéssel nem csak az első online képzési egység tesztelése volt, hanem az is igyekeztünk felmérni, mennyire tartják a tanulók felhasználóbarátnak az online képzési felületet.

A pilot program során, projekt bemutatása után a résztvevőket arra kértük, fedezzék fel egyedül az online képzési felületet, és végezzék el az első “Bevezetés a körkörös gazdaságba” című képzési egységet. Értékes visszajelzéseket kaptunk az online felület használhatóságáról, és felhívták a figyelmünket néhány területre, ahol fejlesztésekre volt szükség. Miután a hallgatók végig olvasták a képzési anyagot, felelet választós kérdésekkel értékelhették saját tudásukat.


A képzés átfogó visszajelzése elég pozitív volt. A diákok szerint a képzési felület könnyen használható, és többségük szerint a képzés is hasznos szakmai karrierjük/további tanulmányaik kapcsán. Néhányan időt szántak arra is, hogy javaslatokat fogalmazzanak meg, vagy kérdéseket tegyenek fel a képzési anyaggal kapcsolatban.


A következő hónapokban, valamennyi visszajelzés figyelembevételével, a projekt csapat a GMIT vezetésével kifejleszti a további képzési anyagokat, például az Ipar 4.0, szoftver, gépesítés és termelés menedzsment képzési egységek formájában.

2022-ben izgatottan várjuk a teljes WOODigital tanfolyam bevezető képzéseit, még több résztvevővel. Ezúton keresünk olyan érdeklődő európai fiatalokat, akik részt vennének egy magával ragadó élményben a fafeldolgozó Ipar 4.0 szívében, Észak-Olaszországban, a projektben résztvevő partnerek: a FederlegnoArredo és a COSMOB partnerek. További információkat és híreket a www.woodigital.eu oldalunkon talál a projektről!

Comments


bottom of page