top of page
efic.png

Budapesten ülésezett az Európai Bútorszövetségárium

Szeptember 28-án Budapesten tartotta soron következő elnökségi ülését az Európai Bútorszövetség. Az EFIC az európai bútor és faipar 70 százalékát képviseli, ami 130 ezer vállalatot jelent, több mint 1,1 millió munkavállalóval. A Bútorszövetség 4 éve tagja a szervezetnek.

A küldöttség tagjai szeptember 27-én érkeztek Magyarországra, ahol megtekintették a Euroskills budapesti rendezvényét.

Szeptember 28-án a BKIK épületében került sor az elnökségi ülésre, ahol a résztvevőket Keszthelyi Péter a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Nemzetközi és Külgazdasági Kollégiumának alelnöke köszöntötte, majd az esemény támogatójaként bemutatkozott a Magyar Nemzeti Kereskedőház is.

A hagyományokhoz híven a fogadóország, vagyis a Magyar Bútorszövetség 2018-19 tevékenységének bemutatására is sor került. A Szövetség munkáját főtitkárunk, Cselényi Krisztina ismertette.

Az elnökségi ülésen fő témája az Európai Parlament előtt zajló környezetvédelmi törvények és munkaerőpiac kérdések voltak. Bemutatásra került egy új, a korábbinál informatívabb honlap tervezete is, melynek létrehozását egy magyarországi cég vállalta el.

Az ülésen részt vevő nemzeti szervezetek Ausztriából, Belgiumból, Bulgáriából, Dániából, Franciaországból, Németországból, Olaszországból, Hollandiából, Norvégiából, Portugáliából, Svédországból és Törökországból érkeznek. Önálló képviselővel jelen lesz az Ikea of Sweden is.

bottom of page