PROJEKTJEINK

FELKAVARJUK A HAZAI IPAR ÁLLÓVIZÉT!

Folyamatos képzést tartunk szakmabelieknek. Nem az a célunk, hogy azt mantrázzuk, amit ti is, mi is látunk, nap, mint nap, hanem globális kitekintést adunk és igyekszünk világszintűvé emelni a designt, technikát és látásmódot.

Elérjük, hogy az utca embere beszéljen a magyar bútoriparról. Nézd meg, hogy milyen projektjeink voltak eddig!

Visual Project
Carpenter Leaning on Piece of Wood

EQ-WOOD

Innovációs manager képzés a faiparban

A 2018-as év jól indult a szövetség számára, hiszen mint résztvevő partner bekerültünk az EQ - Wood 2018-as Erasmus +Sector programjába.  Az európai szakképzésre és az iparági innovációra fókuszáló projektben való részvétel nagy lehetőség számunkra.

Képzeld el, hogy van valaki a cégedben, aki képes létrehozni, innovatív és piacképes termékeket, úgy, hogy közben figyelmet fordít a gyárthatóságra és a  költséghatékony termelésre is.

Az EQ-Wood létrehozott egy új koncepciót, ami olyan képzést biztosít, mely segít vállalkozásodnak versenyképessé válnia, anélkül, hogy jelentős változásokat kéne bevezetnie a cég mindennapjaiban.

LEARNITURE

Kortárs Faipari Képzésprogram

Minden vállalkozásának szüksége van fejlesztésekre, hogy felvegye a versenyt a nemzetközi tendenciákkal és szüksége van egy jól felépített oktatási-képzési tervre, mely létfontosságú ahhoz,
hogy lépést tudjon tartani a fejlődéssel, legújabb technológiákkal és növelje hatékonyságát.

A Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSzC) és a Bútorszövetség támogatást biztosít a faipari vállalatfejlesztési folyamatokhoz. Széles körű és naprakész szakmai tanfolyamokat, képzéssorozatokat tartunk, melyekről hivatalos, a sikeres teljesítést igazoló oklevelet is kapnak a résztvevők.

Gondoskodunk az utánpótlásról

Legyen újra jó a fa - és bútoripart választani! Segítjük az új generációt, hogy olyan szakmát találjon, amit szeret és ért.

Összekötjük az ipar nagyjait és a tanulókat, támogatjuk őket a közös munkában.

Download Design

A projekt a designerek, a kivitelezők, és a felhasználók között a hagyományostól eltérő együttműködést kezdeményezett.

A designer és a kivitelező ingyen osztja meg szaktudása és kreativitása végeredményét a nagyközönséggel.

A Bútorszövetség az összekötő kapocs a designer és a gyártó közt

Wood Like

Fa? - Szeretem!

Hat együttműködő partner álmodta meg a projektet azzal a céllal, hogy a fával való munka örömét és szépségét minden lehetséges módon közvetítse.

A Wood Like egy jól felszerelt faipari műhely, ahol néhány órára mesteremberré válhatunk. Sőt még ennél is több: olyan DIY workshopok sorozata, amelyeken laikusok és az asztalos szakmával közelebbről is megismerkedni vágyók alkothatnak közösen.

Az open design szellemiségét követve design tárgyakat készítenek.

Wood LikeAfter

„Hazaiak, fiatalok, tehetségesek és

most megmutatják, mit tud a kreatív faipar.

Ismerkedj, beszélgess, vigyél haza

magyar bútort!”

Célunk, hogy fiatal tervezők és gyártók olyan bemutatkozási és értékesítési lehetőséget kapjanak, ahol a potenciális vásárlókkal azonnal személyes kapcsolatba kerülhetnek. A rendezvény mottója

75 év - 75 szék

Vásárhelyi János bútortervező a magyar bútorgyártás – azon belül a székgyártás – történetének egyik legjelesebb magyar tervezőművésze, a belsőépítész és bútortervező szakma megbecsült személyisége. 2020 augusztusában töltötte be a 75. életévét, így időszerű munkásságának bemutatása a  szakma, és a felhasználó közönség részére.

Kozma Lajos Faipari Technikum

iroda@fabunio.hu