top of page

Duális képzés a fiatal faiparosok digitális készségeinek fejlesztésére

WOODigital-Logo-Color.jpg

A WOODIGITAL projekt célja az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó digitális készségek fejlesztése  olyan, 18 és 35 év közötti, európai fiatalok körében, akik a fa- és bútoripari szektorban dolgoznak - mindezt duális szakképzési keretek között. A duális szakképzés ötvözi az iskolai és a gyakorlati, valós életben történő oktatást, egyszóval munkatapasztalaton alapuló tanulási módszer.

A WOODIGITAL projekt első lépésként azonosítja azokat a digitális készségeket és kompetenciákat, amelyre a fa- és bútoripari szektorban dolgozó fiataloknak szüksége van. Ezt követi egy tanterv kidolgozása, ami figyelembe veszi ezeket a készségeket és kompetenciákat, majd az ezen alapuló képzés létrehozása (5 nyelven), a megvalósítás pedig egy nyitott, ingyenes, online platform segítségével történik. A validáció egy tesztképzés keretében valósul meg, 75 fiatal résztvevővel, akik közül 25-en személyesen vesznek majd részt egy duális képzési tréningen, mindezt Olaszországban.

A WOODIGITAL projekt célja, hogy a dolgozók szakmai profilját és a cégek igényeit minél jobban közelítse egymáshoz - a következő öt szektorális trenden keresztül:

  1. az alapanyagok fejlődése a körforgásos gazdaság szemléletében

  2. az ICT (Információ- és kommunikációtechnológia) használata egyre több bútorban

  3. az új életstílusokhoz való alkalmazkodás szükségessége

  4. globalizáció

  5. az új piaci területek és szegmensek igényeire való válasz innovatív és személyre szabott megközelítésekkel

 

A megvalósítás időszaka: 2020.10.01. - 2022.09.30.

 

Cégek számára releváns eredmények

  • Olyan, tudáshoz, készségekhez és kompetenciákhoz kapcsolódó információ, amire a dolgozóknak szükségük van ahhoz, hogy egy cég digitális átállására felkészüljenek és ahhoz aktívan hozzájáruljanak

  • Az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó képzési anyagok és online oktatási platform

  • Tesztképzésen és/vagy az olaszországi duális képzési tréningen való részvétel

 

EU Programme

Erasmus+ France / Education & Training Agency - Ref. KA202-EF727B19

logosbeneficaireserasmusright_hu_1.jpg
bottom of page