top of page

Gondoskodunk az utánpótlásról

A Magyar Bútor és Faipari Szövetség tagjaival és együttműködő partnereivel több éve azon munkálkodik, hogy a pályaválasztás előtt álló diákokat a faipari képzések irányába tereljék, az iskola elvégzése után a fiatalok pedig ne pályaelhagyók, hanem faiparban dolgozó, sikeres emberek legyenek.

 

NYÍLT NAPOK

 

A „Fókuszban a fa” szlogennel meghirdetett pályaorientációs rendezvényre először 2014 novemberében várták az általános iskolás tanulókat a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskolába, ahol az érdeklődő diákok több helyszínen, a fafajtákon, kéziszerszámokon, szerkezettan-szakrajzokon, képszerkesztő programok használatán keresztül ismerkedtek a gyerekek a faiparral.

Az iskola vezetőinek elmondása szerint érzékelhető volt a jelentkezők számának és „minőségének” emelkedése 2015-ben, azóta ezért minden év novemberében 2 napos bemutatkozó eseményt tartanak az általános iskolásoknak.

 

ÁLLÁSBÖRZÉK

 

Az állásbörzével egy olyan szakmai fórumot kívánunk megteremteni, ahol a cégeknek lehetőségük nyílik a tehetség felismerésére, megismerkedhetnek a diákokkal és munkáikkal, valamint elkezdhetik a jövő szakembereinek a gondozását.

 

2016 februárjában a Bútorszövetség és a BKIK közös szervezésében egyszerre több száz végzős faipari szakemberrel találkozhatott számos faipari cég.

2016 májusában és decemberében a Soproni Egyetem lehetőséget teremtett arra, hogy hazai vállalatok vezetői és munkatársai, mint potenciális munkaadók és a jövő munkavállalói és az SKK hallgatói közvetlen kapcsolatba léphessenek egymással, tapasztalatot cserélhessenek és megismerkedhessenek egymás terveivel, elvárásaival, projektötleteket és projekteket generálhassanak.

2017 februárjában a BKSZC Kozma Lajos Faipari Szakgimnáziuma a Budapesti Műhely alapítvánnyal közösen lehetőséget kínált faipari cégek bemutatására és rapid randi típusú állásbörzén való részvételre. A rendezvényre meghívást kaptak a 2017-ben végző kozmás faipari technikusok és lakberendezők, valamint az elmúlt években technikusi oklevelet szerzett tanulók, és a soproni faipari egyetemen végzős diákjai.

A HUNGEXPO Zrt. a CONSTRUMA szakmai állásbörzét és workshopot szervezett 2017. április 5-9. között a diákok számára a RANDSTAD támogatásával. A faiparból több 100 diák érkezett az eseményre, ahol megtanították a diákoknak, hogyan tudnak megfelelő önéletrajzot írni, hogyan tudják képviselni magukat egy bértárgyaláson, mire számíthatnak egy állásinterjún vagy éppenséggel mennyivel és miben lesz másabb az életük a munkába állást követően.

 

ÜZEMLÁTOGATÁSOK

 

A „Nyitott asztalos műhelyek” célja, hogy a fiatalok pályaválasztását és döntését elősegítse. Az elmúlt időszakban 8 műhelylátogatás valósult meg közel 200 érdeklődő fiatal részvételével, az ország minden területén.

 

 

NYÁRI FESZTIVÁLOK A HELLO WOOD EGYÜTTMŰKÖDÉSÉVEL 

Balatoni Hekk 2015.06.29-07.05

Hazai építész hallgatók gyűltek össze Csopakon, hogy a Balatoni Hekk névre keresztelt tábor keretében fából készült installációkat építsenek. A Bútorszövetség a munkálatokhoz nélkülözhetetlen fűrészgéppel segítette az építést.

Művészetek Völgye – Csórompuszta 2015.07.11-19.

Csórompusztán fából készült falu építésében vettek részt a Hello Wood csapatával dán program mintájára a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola diákjai a Balaton-felvidéken.

Sziget Fesztivál 2015.08.10-16.

A Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola diákok és tanárok által működtetett kreatív műhellyel vett részt a Sziget Fesztivál programjában. Ezalatt az idő alatt bemutatták az iskola profiljához tartozó két szakma – faipari technikus, dekoratőr-lakberendező – alapvető fogásait, amit az érdeklődők ki is próbálhattak minden nap a Kozma-műhelyben. A projekt egy széleskörű együttműködés eredményeként jött létre, a helyszínt a DesignTerminal, az épületet a Hello Wood biztosította. A kreatív foglalkozásokhoz felhasznált anyagokat a Bútorszövetségen keresztül a Falco Zrt., a személyi hátteret, szaktudást és a kreatív tartalmat a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola adta.

19
hw_mv2
IMG_6085
DSC_4677
DSC_4523
DSC_4468
mohaib_dh_20160924_009
mohaib_dh_20160924_026
mohaib_dh_20160924_004
mohaib_dh_20160924_025
IMG_6088
bottom of page