Termék innovációs menedzser képzés a faiparban

Új termék

design

termelés

marketing

management

Az EQ-Wood projekt olyan innovációs menedzseri képzés létrehozásán dolgozik, mely az EU fa-és bútoriparának versenyképességét és innovációs képességének fejlődését tekinti fő céljának.

A képzés egyaránt betekintést nyújt a környezettudatosság, a digitalizáció és a marketing világába, valamint segíti a hallgatókat abban, hogy elsajátítsák mindazokat a speciális, európai szintű kompetenciákat, melyek a szektor fejlődéséhez, működéséhez szükségesek.

A projekt más ágazati projektek által már elvégzett, különböző készségekre vonatkozó átfogó elemzésén alapul.

Az EQ-Wood él a szakképzés innovatív gyakorlataival, kombinálja a hagyományos osztálytermi oktatást az e-learninggel, emellet nemzetközi gyakorlóteret biztosít.

Tervük szerint az oktatási anyag úgy kerül kialakításra, hogy az részben vagy egészben átültethető és akkreditálható legyen a projektben részt vevő országok szakképzési rendszerébe.

Mindezeken túl a projekt az európai fa- és bútoripar képzési és minősítési hálózatának fejlesztésére is irányul oly módon, hogy a képzés tervezésén és létrehozásán túl annak újragondolását is képes szem előtt tartani-amennyiben ezt a technológiai és piaci változások megkövetelik.

A projekt hosszú távú célja, hogy kiépítse egy olyan európai szintű ágazati képzési és minősítési rendszernek alapjait, mely a későbbiekben képes lesz a fa-és bútoripar szakképesítéseinek folyamatos fenntartására és megújítására.

Az EQ-Wood célja a készségigények felismerése, valamint a meglévő hiányosságok pótlása, jelentős és érzékelhető módon elősegítve ezzel az uniós fa–és bútoripar innovációs kapacitásának és versenyképességének növekedését.

Az EQ-Wood projekt a legátfogóbb fafeldolgozói és bútoripari összefogáson alapul, együttműködve az innovációs szervezetek európai hálózatával, a szakképzési intézmények képviselőivel, valamint különböző ipartestületekkel (ágazati szakképzési szakemberek, vállalkozói képzési testületek, kereskedelmi kamarák).

Az EQ-Wood egy egységes európai megközelítést javasol a fa- és bútoripar szakképesítésének megtervezéséhez, kiegészülve a meglévő EU-s eszközfejlesztésekkel az átláthatóság, átjárhatóság és kölcsönös elismertség szükségességéből kifolyólag. A konzorcium hisz abban, hogy a részvevő országok számára az európai szintű ágazati együttműködés, kiegészülve az EU nyitott koordinációs módszerével sok lehetőséget rejt magában.

Nem csak közös képzési tartalmakat szeretne fejleszteni és tesztelni, hanem dokumentálni, értékelni és felülvizsgálni a transznacionális fejlesztéseket és megvalósításokat, tekintettel azok új képzésekben és az uniós iparban való szélesebb körű megjelenésére.

Az uniós képzési modellt ágazati szinten kell kialakítani, úgy hogy szigorúan kapcsolódjon egy az azt megelőző készséghiány-analízishez és a képzettségi állapot felméréséhez.

Az európai kooperáció lehetőséget biztosít partnereinek arra, hogy tanuljanak egymástól, tapasztalatot cseréljenek, és felfedezzék az EU sokszínűségét, legyen szó különböző munkamódszerekről, technológiai szükségletekről, vagy éppen a kulturális és történelmi háttérről.

Olvasd el a projekttel kapcsolatos legújabb híreinket

Innovációs workshop

Sikeresen zajlott a kreatív faipari szakember workshop, melyet a Magyar Bútor-és Faipari szövetség a Budapesti Osztrák Nagykövetséggel, a Bécsi Magyar Nagykövetséggel, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával, valamint Budapesti Komplex Szakképzési Centrummal együttműködve tartott.

Budapesten ülésezett az EQ-Wood

Március 21-22-én Budapesten, a BKIK székházban tartotta soron következő ülését az EQ-Wood.

EQ-Wood III. hírlevél

Folyamatosan dolgozunk az új képzésen. Olvasd el ezzel kapcsolatos legújabb hírlevelünket!

Újabb mérföldkőhöz érkezett az EQ-WOOD projekt

A 2018. szeptember 11-12-i Valenciában tartott konferencia során a partnerekkel megvitattuk a projektben részt vevő országok ágazati jellemzőit és igényeit, így kirajzolódhattak az új képzés legfontosabb körvonalai.

A következő időszakban a gyakorlati alkalmazásé lesz a főszerep

Tekintsük át együtt, mi minden történt az elmúlt időszakban, és milyen izgalmas teendők várnak ránk a következő hónapokban.

1016 Budapest,

Krisztina körút 99.

Kommunikációs és titkársági feladatokért felelős partner