EQ-WOOD_final-01.png
Fabunio logo-22.png

EQ-Wood

Innovációs menedzser képzés a faiparban

Új termék

design

termelés

marketing

management

Az EQ-Wood projekt olyan innovációs menedzseri képzés létrehozásán dolgozik, mely az EU fa-és bútoriparának versenyképességét és innovációs képességének fejlődését tekinti fő céljának.

A képzés egyaránt betekintést nyújt a környezettudatosság, a digitalizáció és a marketing világába, valamint segíti a hallgatókat abban, hogy elsajátítsák mindazokat a speciális, európai szintű kompetenciákat, melyek a szektor fejlődéséhez, működéséhez szükségesek.

A projekt más ágazati projektek által már elvégzett, különböző készségekre vonatkozó átfogó elemzésén alapul.

Az EQ-Wood él a szakképzés innovatív gyakorlataival, kombinálja a hagyományos osztálytermi oktatást az e-learninggel, emellet nemzetközi gyakorlóteret biztosít.

Az oktatási anyag úgy került kialakításra, hogy az részben, vagy egészben átültethető és akkreditálható legyen a projektben részt vevő országok szakképzési rendszerébe.

Mindezeken túl a projekt az európai fa- és bútoripar képzési és minősítési hálózatának fejlesztésére is irányul oly módon, hogy a képzés tervezésén és létrehozásán túl annak újragondolását is képes szem előtt tartani-amennyiben ezt a technológiai és piaci változások megkövetelik.

Prototipus tesztelés

Termelés

Design management

Marketing

A projekt törekszik arra, hogy kiépítsen egy olyan európai szintű ágazati képzési és minősítési rendszernek alapjait, mely a későbbiekben képes lesz a fa-és bútoripar szakképesítéseinek folyamatos fenntartására és megújítására.

Az EQ-Wood célja a készségigények felismerése, valamint a meglévő hiányosságok pótlása, jelentős és érzékelhető módon elősegítve ezzel az uniós fa–és bútoripar innovációs kapacitásának és versenyképességének növekedését.

Az EQ-Wood projekt a legátfogóbb fafeldolgozói és bútoripari összefogáson alapul, együttműködve az innovációs szervezetek európai hálózatával, a szakképzési intézmények képviselőivel, valamint különböző ipartestületekkel (ágazati szakképzési szakemberek, vállalkozói képzési testületek, kereskedelmi kamarák).

Az EQ-Wood egy egységes európai megközelítést javasol a fa- és bútoripar szakképesítésének megtervezéséhez, kiegészülve a meglévő EU-s eszközfejlesztésekkel az átláthatóság, átjárhatóság és kölcsönös elismertség szükségességéből kifolyólag. A konzorcium hisz abban, hogy a részvevő országok számára az európai szintű ágazati együttműködés, kiegészülve az EU nyitott koordinációs módszerével sok lehetőséget rejt magában.

Saw Blade

Itt követheted a projekttel kapcsolatos híreinket

EQwood final

EQ-Wood Zárókonferencia

Ismerd meg  képzésünket 2021. március 25-én  az EQ-WOOD online zárókonferenciáján!

konferncia.png

Faipar a 21. században.

Online konferenciánk már elérhető Youtube-csatornánkon. Benne: EQWOOD - A jövő szakemberének képzése. - Projektbemutatás és kerekasztal-beszélgetés kurzusunk résztvevőivel és oktatójával.

*A tananyaggal kapcsolatos beszélgetés a 20. perc után található

Tablet Design

Tananyagaink mindenki számára elérhetővé váltak

Elvégezheted az egész kurzust, vagy választhatsz a neked tetsző modulok közül. A képzésről bővebb információt az EQ-Wood honlapján találsz. A technikai információkat az EQ-Wood VIII. hírlevelében találod kattintva találod.

Working from Home

Megnyitottuk a jelentkezést tesztképzésünkre

A kurzus során digitális úton, angol nyelven sajátíthatod el a faipari innonvációs tanácsadóképzés tudásanyagát, tesztek, prezentációk, interaktív videók segítségével. Emellett online konzultációt biztosítunk, ha elakadsz valamiben vagy kérdésed lenne a tananyaggal kapcsolatban.

Online Class

EQ-Wood VII. hírlevél

A vírusvédelmi intézkedések és lezárások mindegyik partnerországban lelassították pilotprogram szervezését, melynek célja a tréning és kurzusanyag tesztelése diákok és faipari dolgozók közreműködésével. Az EQ-Wood projekt azonban nem állt le: ezen célkitűzéskre fókuszálva folytattuk a távolról végezhető tevékenységeket.

Day School Teacher

Tananyagaink készen állnak a tesztelésre

Az EQ-WOOD nemzetközi csapat egy ideje a tananyag kidolgozásán, valamint a pilot verzió előkészítésén dolgozik. A projekt 6. hírlevele erről ad bővebb tájékoztatást.

Mountains and Glaciers

A következő időszakban a gyakorlati alkalmazásé lesz a főszerep

Tekintsük át együtt, mi minden történt az elmúlt időszakban, és milyen izgalmas teendők várnak ránk a következő hónapokban.

IMG_20190509_153335.jpg

Innovációs workshop

Sikeresen zajlott a kreatív faipari szakember workshop, melyet a Magyar Bútor-és Faipari szövetség a Budapesti Osztrák Nagykövetséggel, a Bécsi Magyar Nagykövetséggel, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával, valamint Budapesti Komplex Szakképzési Centrummal együttműködve tartott.

Marketing Team-Meeting

Budapesten ülésezett az EQ-Wood

Március 21-22-én Budapesten, a BKIK székházban tartotta soron következő ülését az EQ-Wood.

Fröhlich Marketing-Leute Brainstorming

EQ-Wood III. hírlevél

Folyamatosan dolgozunk az új képzésen. Olvasd el ezzel kapcsolatos legújabb hírlevelünket!

EQwood final

Újabb mérföldkőhöz érkezett az EQ-WOOD projekt

A 2018. szeptember 11-12-i Valenciában tartott konferencia során a partnerekkel megvitattuk a projektben részt vevő országok ágazati jellemzőit és igényeit, így kirajzolódhattak az új képzés legfontosabb körvonalai.

Giving a Presentation

Szövetségünk megkezdte munkáját  az EQ-Wood projektben

2018 januárjában az EQ –Wood partnerek Brüsszelben megtartották a projektindító értekezletet és megkezdték a közös munkát, elindult az EQ-Wood projekt.

eq-wood.png
Kép5.png