Image by Edwin Andrade

Meghívó

A Bútorszövetség és az OAFSZ közös Közgyűlésére és a hozzá kapcsolódó évzáró beszélgetésre

Az OAFSZ és a Bútorszövetség közös tárgyalások eredményeképp arra a megállapításra jutott, hogy az ágazat hazai megerősödéséhez egységes fellépésre van szükség. Az elnökség tervét egy közös szervezet létrehozásáról mindkét szövetség közgyűlése jóváhagyta. A decemberi közgyűlés feladata, hogy megszavazza az új tisztségviselőket és a 2020-23-ra kidolgozott programtervet.

Helyszín és időpont:

2019. december 12. 15:00-17:00
BKIK, Baross terem
H-1016 Budapest, Krisztina krt. 99.

14:30-15:00 Regisztráció

15:00-15:10 Elnöki köszöntők

Köszöntőt mondanak Árkossy Tamás (az OAFSZ elnöke) és Wilheim Gábor (a Bútorszövetség elnöke).

15:10-16:15 Közgyűlés

A korábbi közgyűlési felhatalmazások alapján a két Szövetség az egyesüléshez szükséges dokumentumokat és a 2020-2023-as munkatervet előkészítette.

A két szövetség az integrációt úgy hajtja végre, hogy a Magyar Bútor és Faipari Szövetségbe beolvad az OAFSZ. A Bútorszövetség kibővíti elnökségét annak érdekében, hogy a megújuló szervezetbe mindkét fél egyenlő arányban küldhessen elnökségi tagokat. A Közgyűlés feladata a dokumentumok legitimálása és a tisztségviselők megválasztása.

Napirendi pontok

1. A Közgyűlésnek rendelkezni kell a beolvadás időpontjáról - melyre a javaslat: 2020. január 1. - továbbá a záró -és nyitómérleg időpontjáról.​

2. Rendelkezés az új tisztségek betöltéséhez szükséges jelölés módjáról.
    A két Szövetség elnöksége a nyílt szavazást javasolja.​

3. Szavazás az új alapszabály elfogadásáról: a beolvadást követően elfogadásra kerül a Magyar Bútor és Faipari Szövetség módosított Alapszabálya*. Ez az alapszabály tartalmazza az új tisztségviselői struktúrát, amely már a OAFSZ által jelöltek részére felajánlott tisztségeket is tartalmazza. Az elnökség 11 főből, 1 elnökből és 10 elnökségi tagból áll, a továbbra is 3 főt számláló ellenőrző bizottság mellett.
    *A módosított Alapszabályt itt találja.

4. Az Alapszabály elfogadását követően szükséges a személyi kérdésekben való döntés. Ennek megfelelően a Bútorszövetségben tisztújítást kell végrehajtani, és a módosított alapszabály szerinti tisztségekre tisztségviselőket kell választani.*
    *A Bútorszövetség jelenlegi elnöksége kibővülne az OAFSZ jelöltjeivel.

Javaslat az új tisztségviselőkre: Wilheim Gábor, elnök (jelenleg a Bútorszövetség elnöke); Árkossy Tamás, elnökségi tag (jelenleg az OAFSZ elnöke); Babanecz Csaba, elnökségi tag (jelenleg mindkét elnökségnek tagja); Cselényi József, elnökségi tag (jelenleg a Bútorszövetség elnökségének tagja); Csercsics Antal, elnökségi tag (jelenleg az OAFSZ elnökségének tagja); Hőgyes Attila, elnökségi tag (jelenleg az OAFSZ elnökségének tagja); Kálmán Attila, elnökségi tag (jelenleg a Bútorszövetség elnökségének tagja); Parposz Tamás, elnökségi tag (jelenleg az OAFSZ elnökségének tagja); Rétfalvi Gábor, elnökségi tag (jelenleg a Bútorszövetség elnökségének tagja); Salacz Dénes, elnökségi tag (jelenleg az OAFSZ elnökségének tagja); Varkoly Zoltán, elnökségi tag (jelenleg a Bútorszövetség tagja).

Továbbá: Angyalosi Sándor, ellenőrző bizottság tagja (jelenleg a Bútorszövetség ellenőrző bizottságának tagja); Horváth Ildikó, ellenőrző bizottság tagja (jelenleg az OAFSZ elnökségének tagja); Kálló Zoltán, ellenőrző bizottság tagja (jelenleg a Bútorszövetség ellenőrző bizottságának tagja).

*Amennyiben a közgyűlésen nem gyűlik össze a szavazáshoz szükséges létszám, úgy az ismételt közgyűlés helye és időpontja: BKIK székház, Baross terem, 2019.12.09. 16:15.

Az ismételt közgyűlés a jelenlévők számától függetlenül határozatképes. Az ismételt közgyűlés napirendje megegyezik az eredeti közgyűlésével.

16:15-17:00 Ünnepi koccintás, szakmai beszélgetések

Ünnepeljük meg közösen a megújuló Szövetséget és beszéljünk az előttünk álló lehetőségekről.

butorszovetseg_logo.jpg
oafsz_szöveggel_kép.PNG