A Budapest Design Map több mint száz budapesti lokációval - designboltokkal, bemutatótermekkel, műhelyekkel és szakmai intézményekkel - a városi designélet legátfogóbb turistakalauza. A kiadvány idei különlegessége, hogy a nyomtatott térkép fotói ún. kiterjesztett valóságot is rejtenek, melyek a Layar alkalmazás használatával fedhetők fel.

A Budapest Design Map ingyenesen letölthető és offline módban is teljes funkcionalitásában működő mobilalkalmazása név, alkotóterület és lokáció alapján kereshető struktúrában mutatja be Budapest meghatározó designpontjait, míg online módban használva a praktikus útvonaltervező funkció garantálja a tájékozódást az egyes célpontok között. A Budapest Design Map nyomtatott kiadványa elérhető a város turistainformációs irodáiban, designüzleteiben és egyes belvárosi szórakozóhelyeken, a mobilalkalmazás letölthető az AppStore-ból és a Google Play webáruházból.

Az alkalmazást Tábori-Simon José grafikus tervezte, a fejlesztést a Codebureau.hu végezte, a kiterjesztett valóság tartalmi elemeit a Smartest.hu programozta. A Budapest Design Map a Design Hét Budapest kiadványa. A Design Hét Budapest védnöke és finanszírozója a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, kiemelt szakmai partnere a Magyar Formatervezési Tanács, szervezője a HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség Nonprofit Kft.

1016 Budapest,

Krisztina körút 99.

Kommunikációs és titkársági feladatokért felelős partner