top of page

Download Design Kids

Kivitelező partnereket keresünk!

 

A 2015-ben nagy szakmai és közönségsikerrel elindított, hosszútávon fenntartható, kiemelkedő társadalmi hasznossággal bíró Download Design projekt 2017-ben is folytatódik.

Az idei tervezési feladat: a „GYERMEKBÚTOR” témában szabadon választható három fő funkcióhoz tartozó bútor tervezése a 6 – 12 éves korosztály igényeinek megfelelően.

  • Pihenő tér – relaxálásra /játékra alkalmas mobíliák / térszervező elemek létrehozása

  • Tanuló tér – formális és informális tanulási helyzeteket segítő hagyományos és innovatív bútortípusok / tárgyegyüttesek / térszervező elemek tervezése

  • Tároló tér – korpuszbútorok / tárolórendszerek tervezése multifunkcionális, flexibilis, moduláris, térszervező karakterrel

Az együttműködés célja, hogy a nagyközönség a kortárs open design megoldások szellemében olyan ingyenesen letölthető design bútor gyártmányrajzokhoz / kiviteli tervekhez jusson, amelyek a magyar asztalosipari körülmények között könnyen kivitelezhetők és megfizethetők. A hallgatók munkáját bevezető előadások, illetve meghatározott időpontokban személyes konzultációkkal a témában járatos szak-konzulens oktatók, faipari mérnökök és asztalosipari szakemberek segítik. A bútoroknak a hazánkban átlagosan elérhető alapvető anyagokból és bútoripari technológiákkal kell készülniük. Hallgatónként kötelező 1 bútorterv elkészítése, szabadon válaszhatóan többel is lehet pályázni. A zsűri által kiválasztott, megvalósításra és kiállításra szánt munkák és gyártmányterveik a kijelölt partnercégek segítségével valósulnak meg külsős műhelyeikben.

Amennyiben a Download Design projekt részesei kívánnak lenni, kérjük, január 10-ig jelezzék a Bútorszövetség titkárságán, tudják-e vállalni egy esetleg több fiatal tervező fogadását, illetve bútor(ok) gyártását. (Az eddigi visszajelzések alapján ahol több egyetemi hallgatót is mentoráltak a cégek, jobban ment a munka.)

Az elmúlt évek tapasztalataiból igyekszünk levonni a következtetéseket és egyre jobbá formálni a programot.

A projektet továbbra is erős, kétnyelvű kommunikációs kampány kíséri, magyar-angol-német nyelvű honlappal (www.downloaddesign.hu). Az elkészült bútorok legalább 60 m²-es kiállítási standon kerülnek bemutatásra a Construma-OtthonDesign szakvásáron (amely tavaly közel 50 ezer látogatót vonzott) 2017. április 5-9. között.

Rövid, max. 2 perces, egyénenkénti bemutatkozások a diákok és a faipari vállalkozók részéről az egyetemen, január 16-án történik. További részletekért keresse a Bútorszövetség titkárságát!

bottom of page