top of page

BÚTORSZÖVETSÉG A DESIGN HÉTEN

A Design Hét Budapest október 6-án, a Magyar Formatervezési Díj és a Design Management Díj átadásával vette kezdetét. A pályázat és a díjazottakat bemutató kiállítás az évek során a szakma egyik legfontosabb eseményévé vált. A Design Management Díj olyan gazdasági szervezeteket ismer el, akik példaértékűen és stratégiai értelemben használják a designt. A díj fontos célja, hogy követendő példaként emelje ki a designtudatos cégeket és megossza a már bevált jó gyakorlatokat. A Magyar Formatervezési Tanács által felkért bíráló bizottság tagjai között Cselényi Krisztina, a Bútorszövetség főtitkára is helyet kapott.

design hét
design_hét2
dh4

Október 12-én, a Bálnában került megrendezésre a Paradigmaválts: Kreatívipar és digitalizáció című rendezvényt, melyen a „paradigmaváltás hangjaira felfigyelve egy kreatívipari lépésváltásnak szentelt zártkörű workshop keretében azt járták körül, hogy az Ipar 4.0 nevű programban a kreatívipar mit ígérhet, és milyen növekedési és sebességi potenciál rejlik benne.”- nyilatkozta Bendzsel Miklós, a Magyar Formatervezési Tanács tiszteletbeli és alapító elnöke. A műhelymunkát követően pedig egy konferencia tudatosította, hogy a digitalizáció a személyre szabottságnak, gyorsaságnak, pontosságnak és a hatékonyságnak lehet a záloga. Az eseményen Cselényi József (elnökségi tag) és Kálló Zoltán, a Nyír-Demonich Zrt. vezérigazgató, tag) előadóként képviselte a Bútorszövetséget.

A szakmai program keretében a Download Design projekt 3 éve alatt tervezett bútorokból válogató kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők.

bottom of page