Download Design Baby– Töltsd le a babaszobád!

A széles ágazati összefogással megvalósuló projekttel mindenki nyer. A felhasználók ingyenes bútortervekhez jutnak, és az átlagos hazai asztalos-ipari körülmények között vagy akár otthoni műhelyükben megvalósítható bútoraikat elérhető, reális áron gyárthatják le. (A szervezők 2016-ban 50.000 forintban maximalizálták a bútorok anyagköltségeit, de ez számos esetben még a 15.000 forintot sem éri el.) A felhasználóknak nem kell számolniuk csomagolási és marketing költséggel, szállítási díjjal, de kereskedői haszonkulccsal sem. Mindemellett a helyi vállalkozásokat erősíti, hiszen a lokális erőforrásokra, alapanyagokra támaszkodnak; ezzel nem pusztán a hulladéktermelést és a környezetszennyezést csökkentik, de az open design szolgáltatások igénybevételével az ökológiai lábnyomunkat is optimalizálják.

><
1/2

Nem csupán a felhasználók és a helyi műhelyek tekinthetőek a projekt nyerteseinek, hanem tudásukat a nagyközönséggel megosztó tervezők a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) hallgatói is. Ők egyrészt konkrét visszajelzést kapnak a felhasználóktól like-ok és letöltések formájában, másrészt az egyetemi témavezetőkkel és a prototípust kivitelező asztalosipari partnerrel zajló konzultációk során elsajátíthatják a bútortervezés mikéntjét.

Ez utóbbiak a Magyar Bútor és Faipari Szövetség tagjaiként vállalták, hogy szakmai partnerként állnak a hallgatók mellett, megismertetik őket az asztalosipari technológiákkal és üzemük, műhelyük működésével, illetve, hogy saját költségükön, akár több példányban is legyártják a bútorokat. A progresszív szemléletű együttműködési forma további előremutató hozadéka, hogy nő az ágazati szereplők közti bizalom, elindul egy párbeszéd, valamint hosszú távú partnerkapcsolatok épülnek ki; ezek a szinergiák pedig együttesen a magyar bútoripar fejlődéséhez és versenyképességének erősödéséhez vezetnek.

1016 Budapest,

Krisztina körút 99.

Kommunikációs és titkársági feladatokért felelős partner