top of page
Fabunio Design Selection 3. terv .png
Fabunio Design Selection 3. terv .png
Fabunio Design Selection 3. terv .png
1.png

Selection, avagy válogatás

A FABUNIO DESIGN a Magyar Fa- és Bútoripari Unió design divíziója, melynek célja, hogy minden lehetséges eszközzel támogassa a magas színvonalú, funkcionális és formai értékekkel egyaránt rendelkező hazai faipari termékek megszületését, bemutatását és piacra juttatását. 

Meggyőződésünk, hogy a design alapvetően demokratikus, mindenkihez szól és mindenki életét jobbá teheti. Hiszünk abban, hogy a szakmánk bővelkedik a feltörekvő tehetségekben, akikkel közösen kitalálhatjuk, megformálhatjuk a faipar jövőjét.

A budapesti OTTHONDesign Ősz programsorozat keretein belül, 2021. november 5-től 7-ig ingyenes kiállítási lehetőséget biztosítunk olyan kreatív faipari szakemberek és vállalkozások számára, akiknek van piacképes termékük és ezt szeretnék eljuttatni a potenciális vásárlóikhoz, azaz az OTTHONDesign közönségéhez.

A szakmai zsűri által a kiállításra beválogatott termékek alkotói a kiállítási és értékesítési lehetőségen túl még különdíjban is részesülnek.

Fabunio stand az OTTHONDesign Ősz
kiállításon

Az OTTHONDesign Ősz saját fejlesztett tartalommal rendelkező, háromnapos kiállítás és vásár, mely elsősorban a lakását átalakító, korszerűsítő vagy új lakásba költöző célcsoportot szólítja meg, a témában érintett szakmai célcsoportokkal (belsőépítészek, lakberendezők, designerek) kiegészítve.  A rendezvény évente 15 ezer látogatót képes megszólítani.

A FABUNIO DESIGN SELECTION kiállítás egységes installációs, valamint grafikai koncepcióval rendelkezik. A beválogatott termékek nem úgynevezett Octanorm rendszerű standon kapnak helyet, hanem a design szóhoz méltó vizuális környezet megteremtésében gondolkodunk.

 

A bemutatott tárgyakat egymástól jól elkülönítve jelenítjük meg (az ár feltüntetésével!), mert szeretnénk, ha a tervező vagy a cég képviselője a háromnapos kiállítás alatt végig ott lenne az alkotása mellett és proaktívan értékesítené azt. 

 

A FABUNIO DESIGN SELECTION kiállításon való részvétel ingyenes, de a limitált standméret miatt pályázathoz kötött.

2.png
 • Egy választott pályázó különdíjasként -a kiállítási lehetőségen túl - 3 alkalmas szakmai, termékfejlesztési konzultáción vehet részt, melyet a Fabunio elnöksége biztosít

 • A Hungexpo Zrt. 9nm standon önálló megjelenést biztosít választott különdíjasának az OTTHONDesign ŐSZ 2022 kiállításon.

3.png

Jelentkezési határidő: 2021.10.08.

(csütörtök) 24:00

Jelentkezők értesítése: 2021.10.15.
Webes megjelenés: 2021.10.18.       
Kiállítás építése: 2021.11.04  
Kiállítási időszak: 2021.11.05-07.    
Bontás ideje:

2021.11.07.

Pályázati felhívás

A pályázat célja bemutatkozási lehetőség nyújtása kezdő faipari szakemberek és vállalkozások számára(kortól és cégmérettől függetlenül), valamint párbeszéd kezdeményezése a tervezők, a gyártók  és a vásárlók között.

Olyan természetes személyek és cégek jelentkezését várjuk, akik az elmúlt 5 évben léptek a fa-és bútoripar területére, rendelkeznek saját termékkel, illetve vállalják, hogy a kiállítás ideje alatt a standon személyesen is jelen lesznek.

Bármilyen bútoripari termékre vagy fából készült alkotásra nyitottak vagyunk, legyen az szobor, játék, belsőépítészeti dekoráció vagy éppen mindennapi használati tárgy. Az alkotásnak / terméknek mindenképpen legyen ára, tehát eladásra és ne csak bemutatásra, kiállításra szánd! A terméked lehet egyedi, kis, közepes vagy nagy szériában gyártott is. Mindenképpen fontos, hogy ne egy prototípus fázisban lévő munkával pályázz!

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a termékednek el kell férnie a közös standon, illetve, ha extra méretű, súlyú vagy bonyolult összeszerelést, extra installálást igénylő munkával pályázol, a standépítés és -bontás során felmerülő többletmunkát és költségeket neked kell vállalnod!

Kérünk, hogy az oldalunkról letöltött jelentkezési lapot hiánytalanul kitöltve, a kért termékfotókkal együtt, október 8-ig küldd el nekünk az iroda@fabunio.hu e-mail címre!

A hiányos kitöltésből eredő pontatlanságokért felelősséget nem vállalunk. A pályázat beküldésével hozzájárulsz ahhoz, hogy a bemutatkozó dokumentumokat a Fabunio és az OTTHONDesign Ősz vásár kommunikációs céljaira szabadon felhasználhatja.


A pályázatra történő jelentkezés önmagában nem jelent kiállítási jogot. A pályázó nem lehet a zsűri tagja vagy annak hozzátartozója.

Zsűri 

A kiállításra kerülő tárgyakat szakmai zsűri választja ki, melynek tagjai:

 

 • Árkossy Tamás, faipari mérnök, az Árkossy Bútor Kft. tulajdonosa

 • Dávid Nóra, ügyvezető, ECONOR Design Kft.

 • Kálló Zoltán, vezérigazgató, Nyír-Demonich zrt.

 • Katona Angéla, OTTHONDesign kiállításigazgató

 • Ligeti Ferenc, építészmérnök, designer a Ligeti Design Kft. tulajdonosa

 • Németh Gabriella, Magyar Design kurátor

 • Sárkány Bence, bútorasztalos, a Wood Like After különdíjasa

Bírálati szempontok:

 • az alkotás / termék funkcionális értékei

 • kivitelezés színvonala

 • egyediség

 • formai minőség

 • fenntarthatóság

 • versenyképes ár-érték arány

4.png
2.png

fotók: Mészáros Károly
bútorok: Wood Like After 2019

További információkért keressétek a Fabunio iroda munkatársait a

+36 30 689 5206 -as telefonszámon, vagy e-mailben az iroda@fabunio.hu-n

Együttműködő partnereink:

OD_osz_fekvo_RGB.jpg
hungexpo.jpg

Projektfelelős:

Cebe Hanna

Huszár Katailn

bottom of page