top of page

FÁTÓL A BÚTORIG

A Faipar Napja a Construmán
Fókuszban a Szakképzett Munkaerő

2018. április 12. csütörtök, 9:00–18:00
Hungexpo Rendezvénysátor

A cél a teljes faipari szakmát megmozgató, sikeres szakmai nap megrendezése, ahol a résztvevők információt cserélhetnek, megerősödnek hitükben, hogy érdemes ebben a szakmában tevékenykedni. A vállalatok bemutatkozhatnak, és személyes találkozón kínálhatnak álláslehetőséget a fiatal munkavállalóknak.

Célcsoportok:


• Szakképzett munkaerőt kereső, meghatározó magyarországi iparvállalatok
• Szakképzésben résztvevő diákok
• Minden szakirányú oktatási intézmény
• A Construmán kiállító iparvállalatok

 

Programterv:


09:30 - 10:00 Regisztráció a Faipari Állásbörzére - BKSzC sátor


10:00 - 12:00 Faipari Állásbörze - bemutatkoznak a munkaadók

A szakmai képzést folytató iskolák és a helyi kamarák által szervezett találkozó, ahol több száz lehetséges munkavállaló érkezik az ország egész területéről. Résztvevők a szakmai szervezetek által megszólított munkaadók és a duális képzésben résztvevő faipari cégek. Az óriás kivetítőn megtekinthetők a kiállító iparvállalatok bemutatkozó filmjei, a vállalkozások részére standok állnak rendelkezésre, ahol a szóróanyagokat helyezhetik el, és a munkatársak fogadhatják az érdeklődőket.


10:30 -11:00 Regisztráció a közgyűlésre - G pavilon, üvegterem


11:00 -13:00 Bútorszövetségi közgyűlés


13:15 -14:30 Előadás és kerekasztal beszélgetés - Hogyan hat a magyar faipari vállalatok jövőjére a 15%-os munkaerőhiány?
Előadó: Ligetfalvi Gábor történész. A kerekasztal beszélgetés résztvevői: Koji László, a Construma fővédnöke, az ÉVOSZ elnöke, Wilheim Gábor, a Bútorszövetség elnöke, Valló Péter, a BKSzC főigazgatója.

15:00 - 18:00 Construma látogatás - Download Design bútorok, Pop Up Store és Magyar Design standvezetéssel egybekötött
bemutatója


Kísérő rendezvény: Skills felkészülés a 2018-as budapesti EuroSkills versenyre a következő versenyszámokban: épületasztalos, bútorasztalos, dekoratőr, grafikus, villanyszerelő, díszítőfestő. Élőben láthatjuk a fiatal szakemberek felkészülő bemutatóját, mely három napig tart, és egy teljes versenyfeladatot ölel fel. A helyszín, a körülmények és a kiírás megegyezik a EuroSkills 2018 szeptemberi versenyével.


 


 

bottom of page