top of page

FÁTÓL A BÚTORIG 2016 KONFERENCIA

 

Látogasson el a Magyar Bútor és Faipari Szövetség szakmai napjára, ismerkedjen meg a Download Design Baby projekttel és a Wood Like standdal a Construmán!

 

 2016. április 7.

 

Hungexpo, G pavilon, VIP konferenciaterem (Budapest 1101, Albertirsai út 10.), valamint G pavilon 405A és 505A standok

 

PROGRAM 

 

09:30-10:00     Regisztráció

 

10:00-10:30     A Bútorszövetség elnöki beszámolója a társaság tevékenységéről és céljairól, közgyűlés

10:30−11:00     Száz év magyar széksikerei 

 

Ráhangolódásként és bizonyítékként, hogy létezik és létezett az elmúlt száz évben több olyan magyar tervezői ötlet, amely világsikert aratott (Halasi Rita Mária, design szakértő)

 

11:00-12:00     Bútorgyártás az open design, a közösségi fogyasztás és a sharing economy tükrében

 

A Download Design és a Wood Like projektek koncepciójának bemutatása, valamint nemzetközi kontextusba helyezése. A szakmára és a szakképzésre gyakorolt hosszú távú hatás vizsgálata (Halasi Rita Mária, design szakértő)

 

12:00−13:00     Állófogadás, tárlatvezetés és interaktív prezentációk a standokon (G pavilon, 405A és 505A)

 

A Download Design Baby termékeinek bemutatása, a tervezők és a gyártók tolmácsolásában (Juhász István, DLA egyetemi adjunktus, MOME; MOME hallgatók, Bútorszövetség tagvállalatainak képviselői)

 

A Wood Like standon egy Download Design bútor megszületésének pillanatai: Itt és most, megtervezték, letöltjük, legyártjuk! Egyszerű és nagyszerű, legyél Te is asztalos!

 

Wood Like workshop programok (G pavilon, 505A stand)

A Hello Wood Technika műhely csapatának workshopján a barkácsolás alapjaival ismerkedhetsz meg. Ha kíváncsi vagy, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a lehetőség, hogy lásd, Te is képes vagy rá! A kurzus során, miközben egy egyedi tervezésű bútort készítesz el, szinte észrevétlenül ismerkedhetsz meg a csavarbehajtók, kéziszerszámok nem is olyan ijesztő világával! A bútorterveket a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Bútorszövetség és a Hungexpo együttműködésében megvalósuló Download Design tervezőinek köszönhetjük, a workshop végén pedig kisorsoljuk a résztvevők között, hogy ki viheti haza az elkészült tárgyat!

 

A workshopok az alábbi időpontokban látogathatóak:

 

2016. április 06., szerda 14.00−17.00

2016. április 07., csütörtök 10.00−13.00

2016. április 08., péntek 14.00−17.00

2016. április 09., szombat 14.00 −17.00 

 

 

A rendezvényeken és előadásokon való részvétel nyitott és ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A konferenciatermek és a műhely befogadóképessége korlátozott, így az érkezés sorrendjében tudjuk a férőhelyeket biztosítani.

 

Jelentkezését az office@butorszovetseg.hu e-mail címre várjuk.

 

A jelentkezéseket követően visszaigazolásunkkal együtt e-mailben eljuttatjuk az ingyenes belépésre jogosító jegyet a Construma OtthonDesign kiállításra.

 

 

Együttműködő partnereink:

 

 Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara * Festool Magyarország * HelloWood * Hungexpo * Kaesz Gyula Faipari Szakközépiskola * Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola * Moholy-Nagy Művészeti Egyetem * Nyír-Demonich Zrt. * OtthonDesign 

bottom of page