indonéz.JPG

Indonéz-magyar faipari együttműködés

Addy Soemantry-t, az Indonéz Kereskedelmi Minisztérium nonprofit közép-kelet európai exportfejlesztési képviseletének igazgatóját , valamint munkatársát, Kovács Attilát látta vendégül 2019. június 18-án Cselényi Krisztina, a Bútorszövetség főtitkára. Szó esett többek közt egy lehetséges indonéziai üzleti út előkészítéséről, közös designer program elindításáról, valamint egy tehetséggondozási program létrehozásáról.  Izgatottan várjuk a folytatást!

az Indonéz Kereskedelmi Minisztérium nonprofit közép-kelet európai exportfejlesztési képviselete, együttműködési pontokat keres a Magyar Bútor és Faipari Szövetséggel.

Addy Soemantry, igazgató a tárgyalás eredményeképp a következő együttműködési lehetőségeket vázolta fel:

• A magyarországi bútoripar/dizájner manufaktúrák trópusi fa/préselt fa keresletét indonéz exportáruval ellátni a releváns megbízható indonéz exportcégek megadásával, a kommunikáció/kereskedelem elősegítésével.

• Az Indonéz Kereskedelmi Központ indonéz üzleti utat szervez a magyarországi bútoripar szereplőinek, amely út során gyárakat, egyetemi és más alkotóműhelyeket, workshopokat, és természetes alapanyag lelőhelyeket látogatnak meg. Az üzleti utat az iroda a Indonéz Kereskedelmi Minisztérium és a releváns indonéz egyesület együttműködésével szervezi meg a Magyar Bútor és Faipari Szövetséggel egyeztetve.

• Az üzleti út után lehetőség lesz turisztikai ajánlatok igénybevételére.

• Az Európai Bútoregyesület vezetősége/tagsága is felmerült az üzleti út potenciális résztvevőiként.

• A Green School/John Hardy project helyszíni megismerése prioritás.

• A bambusz, mint új trend felhasználási lehetőségeinek bővebb kiaknázása.

• A textilek, mint alapanyagok terén való együttműködés.