top of page
ottleszunk_final_fb_post (1).png

Iparági FLOW / A kreatív ipar jövője

 

Kerekasztal és workshop a 21. századi fa- és bútoriparról

Időpont:

 

2019. október 8. 14.00-17.30

 

Helyszín:

MOME, 1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.

A Magyar Bútor és Faipari Szövetség, valamint az Országos Asztalos és Faipari Szövetség 2019-ben átfogó kutatásba fogott. Bevont külföldi és magyar szakmai szervezeteket, kis és nagyvállalatokat, államigazgatási és oktatási szakembereket, melynek eredménye

 

A magyar kreatív fa - és bútoripar fejlesztése és jövője

 

című dokumentum. Az eseményen bemutatjuk az alapkutatást és bejárjuk az új MOME Campust, hogy inspirálódjunk és elgondolkozzunk. Majd szaktekintélyeket ültetünk egy asztal mellé, hogy a tények és lehetőségek tükrében a kreatív magyar faipar lássa a 21. századi műhelyek és designerek útjait és lehetőségeit.

 

Hiszünk abban, hogy a tág szakma – oktatók, vállalatvezetők, diákok, államigazgatási szakemberek, szakmai szövetségek, designerek – egy hangként, közös innovációs műhelyként értéket tudnak teremteni, és hogy az esemény keretében a résztvevők megtapasztalják a FLOW élményét, s hogy így az utat lehetőségekkel és nem félelmekkel telinek érzik majd.

A felkért szereplők listája:

Dr. Alpár Tibor (Soproni Egyetem, kutatási és külügyi rektorhelyettes); Angyalosi Sándor (Angel Design Kft.); Bánátfy Andrea (BKSZC, főigazgató); Árkossy Bálint (Árkossy Kft.); Dr. Bendzsel Miklós (MFT alapító elnök, az Európai Tudományos és Művészeti Akadéma tagja); Bognár Balázs (ADA Hungária Bútorgyár Kft, cégvezető); Cselényi József (Anest csoport); Dr. Dénes Levente (Soproni Egyetem, tanszékvezető, egyetemi docens); ifj. Ertl Ferenc (Ertl Faipari Kft.); Halasi Rita Mária (designszakértő); dr. Holovács Gabriella (Mgyosz, környezetvédelmi és infrastrukturális igazgató); Pölöskei Gáborné, az ITM, helyettes államtitkárának képviselője; Kerékgyártó András (Plydesign vezető tervező, oktató MOME Formatervező Tanszék); Kisfaludy Márta DLA habil (Óbudai Egyetem, intézetigazgató); Kiss János József (Kiss János József, az Innováció Menedzsment Akadémia szakmai vezetője); Koji László (Mgyosz, alelnök; ÉVOSZ, elnök; BKIK, alelnök); Koós Pál (intézetigazgató, egyetemi docens, MOME, Design Intézet); Majcher Barbara (Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, MFT, főtanácsos); Nádas Gergely (ABN Design, Design Intézet  Metropolitan Egyetem, adjunktus); Pagonyné Mezősi Marietta (faipari mérnök, mérnök-tanár, mesterpedagógus, szakmai szakértő, Szombathelyi Műszaki SZC Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája); Vörös-Gubicza Zsanett (MKIK, Oktatási és Képzési Igazgató); Wilheim Gábor (Bútorszövetség, elnök; Kanizsa Trend, ügyvezető)

Az est moderátora: Ligetfalvi Gábor, történész

Program:

  • 14:00 Ágazati Stratégiai Kutatás bemutatása

  • 15:00 Mome Campus bejárás

MOME CAMPUSBEJÁRÁS
mome campus.jpg

„Akik ma születnek, már a 22. századot is látni fogják. Nehéz elképzelni és megjósolni, hogy mi vár rájuk. Mai tudásunk egy ilyen időtávról előrevetíti a Föld kimerülését és elhagyását, nem drámaként, sokkal inkább az emberi tudat által kiszabott jövőként. Az ember által létrehozott terek – legyenek azok bármely bolygón – csak ember által válnak értelmezhetővé. A megépülő campus-szal a digitalizmus korában igyekeztünk egy olyan víziót kiteljesíteni, amely lehetőséget biztosít egy felgyorsult világ  komplex értelmezésére és akár meghaladására is. Ha sikerült nekünk egy apró üzenetet küldeni a 21. századból, akkor az talán éppen az, hogy megpróbáltuk megfejteni a jövőt.”

  • 16:00 Kávészünet

  • 16:20 A kitörési pontok – javaslatok a Kreatív Faipari Stratégiában

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Az esemény együttműködő partnerei a Design Hét Budapest, az Országos Asztalos és Faipari Szövetség, a Magyar Formatervezési Tanács, valamint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem.

oafsz_szöveggel_kép.PNG
mft logo.png
mome_fehéren.png
dhb_2015_logo_1000 (1).jpg
bottom of page