Mozgalmas napok a Construmán

  • FÁTÓL A BÚTORIG - A Faipar Napja a Construmán -Fókuszban a Szakképzett Munkaerő

  • Közgyűlés

  • Download design

FÁTÓL A BÚTORIG

A Faipar Napja a Construmán

Fókuszban a Szakképzett Munkaerő

2018. április 12.

csütörtök, 9:00–18:00

SZAKMALANDIA rendezvénysátor

Szervezők:

• Bútorszövetség

szakmai partner, az iparvállalatok képviseletében

• BKSzC

oktatási partner, a jövő munkavállalóinak képviseletében

• BKIK

pályaorientációs- és szakképzési feladatokért

felelős partner

A szakmai képzést folytató iskolák és a helyi kamarák által szervezett találkozó, ahol több száz lehetséges munkavállaló

érkezik az ország egész területéről. Résztvevők a szakmai szervezetek által megszólított munkaadók és a

duális képzésben résztvevő faipari cégek. Az óriás kivetítőn megtekinthetők a kiállító iparvállalatok bemutatkozó

filmjei, a vállalkozások részére standok állnak rendelkezésre, ahol a szóróanyagokat helyezhetik el, és a munkatársak

fogadhatják az érdeklődőket.

Cél:

A teljes faipari szakmát megmozgató, sikeres szakmai nap megrendezése, ahol a résztvevők információt cserélhetnek, megerősödnek hitükben, hogy érdemes ebben a szakmában tevékenykedni. A vállalatok bemutatkozhatnak, és személyes találkozón kínálhatnak álláslehetőséget a fiatal munkavállalóknak.

Beszámoló a Bútorszövetség 2018. április 12-i közgyűléséről  
 
A Faipar napja című rendezvényen került sor a Bútorszövetség tisztújító közgyűlésére a Construmán.  A bútorszövetségi tagok szép számmal érkeztek, egyes cégek, iskolák több fővel is képviseltették magukat az eseményen.

 

Elsőként Wilheim Gábor elnök úr beszélt, beszámolt a szövetség 2017-es tevékenységéről és bemutatta az éves mérleget. Ezt a tagok szavazással elfogadták. 34 szavazólapot osztottunk szét, így a szavazás érvényes volt, mivel a tagok több mint 50 % -a megjelent. (jelenleg 60 tagot számlál a Bútorszövetség).

 

Ezután a levezető elnök, Kálmán István felkérte az elnökségre jelölt tagokat, hogy röviden mutatkozzanak be, mondják el, hogyan tudnának hozzájárulni a szövetség munkájához. A szabályzat értelmében először az új elnök személyéről döntöttek titkos szavazással  a tagok.

 

A titkos szavazás eredményeképpen  Wilheim Gábor maradt az elnöki poszton, harmadik alkalommal választották meg, egyhangú többséggel. Az új elnökségi tagok megválasztásával folytatódott a közgyűlés. Elnökségi tag  jelöltek Babanetz Csaba, Cselényi József, Gera Zoltán, Kálmán Attila, Rétfalvi Gábor, Saly Péter, Várkoly Zoltán voltak.  Az új elnökségbe Babanetz Csaba, Cselényi József, Kálmán Attila, Rétfalvi Gábor urat választották meg. 

 

Wilheim Gábor megkérte a jelöltséget elfogadókat  hogy szakértői szerepben,  tanácsadóként vegyenek részt az elnökség munkájában.  Babanecz  Csaba új szereplő az elnökségi tagok között. Mivel az Országos Asztalos és Faipari Szövetség (OAFSZ) elnökségének is tagja,  a két szervezet  szorosabbra fűzheti  kapcsolatát.

( Babanecz úr ezen kívül a EuroSkills helyettes főszakértője, és a Worldskills szakértője.)

 

A közgyűlés jó hangulatban telt és eredményes volt.  A következő három évre összeállt a Bútorszövetség  új elnöksége, élén Wilheim Gáborral. A főtitkári pozíciót továbbra is Cselényi Krisztina látja majd el.
A közgyűlést előadás és kerekasztal beszélgetés követte, mely az ágazat egyik leghúsbavágóbb problémájára fókuszált:  „Hogyan hat a magyar faipari vállalatok jövőjére a 15 %-os munkaerőhiány?

 

”Előadó Ligetfalvi Gábor történész volt, egyben ő vezette a beszélgetést.   A kerekasztal beszélgetés résztvevői: Koji László, a Construma fővédnöke, az ÉVOSZ elnöke, Wilheim Gábor, a Bútorszövetség elnöke, Valló Péter, a BKSzC főigazgatója.  A téma érdekesnek bizonyult, sokan hozzászóltak a jelenlevők közül. Koji László úr az ÉVOSZ elnökének beszámolója alapján kiderült, hogy a jövőben stratégiai partnerség alakulhat  az ÉVOSZ és a Bútorszövetség között, elsősorban az oktatás területén.

A következő elnökségi ülésre májusban kerül sor, ahol a Bútorszövetség elfogadja 2018-as programját.

Download Design 2018 
 

MAGYAR GYEREKBÚTOROK A PIACON

Helyszín: G pavilon, 503A

A három éve széles ágazati összefogással zajló Download Design projekt új fejezetéhez érkezett. A bútoripari ökoszisztéma szereplői közötti párbeszédet és együttműködést erősítő, alapvetően kísérleti szemléletű open design projekt – eredeti céljai szerint – forprofit szakaszba lép, és a prototípusokból termékek lesznek. Magyar tervezők, magyar gyártók termékei, magyar forgalmazóval, és remélhetőleg nem pusztán a magyar piac számára.

A gyerekbútorok hosszú távú piaci sikere fölött a Download Design projekt eddigi szereplői bábáskodnak. A bútorokat a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) hallgatói tervezték az elmúlt két év során. A Bútorszövetség szervezi és koordinálja a gyártást, két tagvállalata, az Ertl Faipari Kft. és a Nyír-Demonich Zrt. fejlesztette a prototípusokat termékké, illetve ők vállalták a szériában történő kivitelezést is. Halasi Rita Mária az eddigiekhez hasonlóan projektvezetőként–kurátorként irányítja a folyamatokat. Új szereplő a történetben a forgalmazó, a Babyberry márka, amely már most közel húsz magyar dizájner termékeit népszerűsíti a hazai piacon, olyan kézzel készített, egyedi tárgyakra, kiegészítőkre specializálódva, amelyekkel igényes és stílusos baba- és gyerekszobák valósíthatók meg.

   

A Download Design bébi- és gyerekbútorok az elmúlt két évben sikeresen mutatkoztak be a Construma kiállításokon, de ekkor még csak prototípusok formájában láthatták őket az érdeklődők. Idén kiválasztottak négy olyan dizájnt, amely nagy szériában is gazdaságosan gyártható, és remélhetőleg a hazai, illetve a nemzetközi piacokon is pozitív fogadtatásra lel. Olyan többfunkciós gyerekbútorokról van szó, amelyek hosszú távon képesek kísérni a család életét; különleges megjelenésük révén játékként és tárolóbútorként is használhatók, több korosztályt képesek kiszolgálni, és magas dizájnértéküknél fogva erős vonzerővel rendelkeznek; azaz nem tiszavirág-életű tárgyak, hanem generációról generációra örökölhetők.

Construma–OtthonDesign kiállítás, csakúgy, mint az elmúlt három évben, helyet biztosít a bútorok bemutatására, de idén nem egy kiállítással, hanem egy pop-up store-ral egybekapcsolt játszótérrel, babapihenővel találkozhatnak a látogatók. Így a bútorok nem pusztán kipróbálhatók, hanem az élmények után azonnal meg is vásárolhatók.

Címünk: Budapesti Komplex SzC

Kozma Lajos Faipari Szakgimna

H- Budapest, Deák Ferenc u. 40, 104.

office@butorszovetseg.hu

+36 30 689 5206

  • Instagram - Weiß Kreis
  • Facebook - White Circle

Itt is megtalálsz, kövess minket friss híreinkért!

Kommunikációs és titkársági feladatokért felelős partner

Nyitókép: Wiener szék

tervező: Asztalos Gabriella, gyártó: Futurus Műhely, Pomáz

Website & branding created by TONABI in 2016

www.tonabi.com