Tájékoztató a koronavírussal és az EU erre irányuló lépéseivel kapcsolatban

Az Európai Bizottság a COVID-19 vírus terjedésének megakadályozását egyik fő feladatának tekintette az év első 100 napján. Az információk koordinálásán kívül a makroökonómiai hatások, valamint a határokat érintő intézkedések felmérése tartozik a fő feladatok közé. A globális felkészültség javítására, a kezelésekre és a védőoltás kifejlesztésére 232 millió eurós befektetést jelentettek be. Az EU február 13-i gazdasági előrejelzésében a vírust új leértékelődési kockázatként azonosították, mivel a negatív hatásai részben már tapasztalhatók. Ennek ellenére az előrejelzések a bizonytalanságok miatt egyelőre nem megbízhatóak. Az Európai Bizottság szorosan együttműködik a hatóságokkal és az ágazat vezetőivel, hogy folyamatosan naprakész elemzéseket tudjanak biztosítani az iparág és a kereskedelem helyzetéről.

A Bútorgyártók Világszövetsége kölcsönös támogatásra szólítja fel a partnereket, ezzel elősegítve azokat a megoldásokat, melyek minden fél számára előnyösek lehetnek.

További információk elérhetőek angol nyelven az alábbi linkeken:

European Centre for Disease Prevention and Control information: https://www.ecdc.europa.eu/en/novel-coronavirus-china

Coronavirus forces Europe to confront China dependency, Politico Europe

The end of Europe’s corona denial, Politico Europe