Az MGYOSZ által összegyűjtött, koronavírussal és gazdasági hatásával kapcsolatos információk, amelyekről érdemes tudni.

Az e héten hétfőn sorra került „A koronavírus gazdasági hatásairól és azok csillapításáról” szóló Felsővezetői Értekezleten a kormány részéről Dr. Palkovics László ITM miniszter és György László államtitkár aktuális tájékoztatót tartott a Gazdaságvédelmi Akcióterv előrehaladásáról. Az erről készült prezentációt​ ezen a linken található.

Szintén hétfőn került sor a kormány, a munkaadói szervezetek és a szakszervezetek képviselői részvételével a Versenyszféra és a Kormány Konzultációs Fóruma (VKF) ülésére. A VKF ülésén elhangzott, hogy a csökkentett munkaidős bértámogatás részletei megtalálhatók:

az nfsz.munka.hu oldalon (pontos hivatkozás: https://nfsz.munka.hu/cikk/601/)

Összeállításra és feltöltésre került a leggyakrabban beérkezett kérdések, valamint az azokra adott válaszok gyűjteménye is (pontos hivatkozás:https://nfsz.munka.hu/cikk/702/).

Amennyiben a támogatással kapcsolatosan további kérdés merülne fel, azt a munkahelyvedelem@itm.gov.hu e-mail címen lehet jelezni, melyeket az ITM ügyfélszolgálata a kormány képviselője szerint legkésőbb 3-4 napon belül megválaszol.

Kozma Lajos Faipari Szakgimnázium