top of page

MINDEN SZAVAZAT SZÁMÍT: DÍJRA ESÉLYES A BÚTORSZÖVETSÉG PROJEKTJE!

 

Február 10-ig lehet szavazni a Highlights of Hungary 53 jelöltjére, amelyek között évről-évre egyre izgalmasabb projektek szerepelnek.

Ezúttal a Bútorszövetség, a MOME és a Hungexpo közös kezdeményezése, a Download Design is esélyes arra, hogy ne csak a kurátorok elismerését vívja ki, hanem a felhasználók, a nagyközönség szavazatainak segítségével a legjobb tízbe jusson. A kurátorok a művészetek, a társadalmi szerepvállalás, a rendezvények, a gasztronómia, a dizájn területéről is válogattak, méghozzá külön kategóriák nélkül. Így a Download Design olyan nagyszerű „vetélytársakkal” került egy csapatba, mint az Oscar-esélyes film, a Saul fia, vagy Budapest első, laikusok és gyerekek számára is elérhető, nyitott faipari műhelye, a Technika.  

A díjátadó gála február 17-én lesz, itt dől majd el, hogy melyik az a 10 projekt, amely a legtöbb szavazatot kapta. Az estét követően a jelöltek munkáiból Budapest Főváros támogatásával kiállítás nyílik márciusban. Tehát arra bíztatunk mindenkit, hogy látogasson el a Highlights of Hungary oldalára, keresse meg a Download Design ikonját és rákattintás után szavazzon egyet:

http://www.highlightsofhungary.hu/

 

 

A Download Designról:


Ez Magyarország első open design projektje, amelynek célja, hogy a felhasználó a kortárs open design megoldások szellemében olyan ingyenesen letölthető design bútor gyártmányrajzokhoz / kiviteli tervekhez jusson, amelyek magyar asztalosipari körülmények között könnyen megvalósíthatók és meg is fizethetők. A projekt több éven keresztül zajlik, minden évben meghatározott tematikával. 2015-ben, az induláskor „Az első otthonom” volt a központi gondolat.A Download Design végeredményét a Hungexpo OtthonDesign szakvásárán, kiállítás formájában mutattuk be, amelyet egy konferencia is kísért. A vásárnak 48ezer látogatója volt. A háromnyelvű honlapon eddig közel 900 letöltést regisztráltunk, a legnépszerűbb bútor 150 letöltés fölött jár.
2016-ban a fiatal designerek és tapasztalt gyártók a Download Design Baby égisze alatt fognak magyar gyerekbútorokat alkotni. Eddig gyártó és 21 tervező diák jelezte részvételi szándékát a projektben.

bottom of page