top of page

Látogatás a Neue Wiener Werkstätte üzemébe

A Neue Wiener Werkstätte immár negyedik generációs családi vállalkozásként 1927 óta gyárt időtálló, kiváló minőségű termékeket fából a hagyományos kézművesség és a kortárs designnal ötvözve, a Wiener Werkstätte* filozófiája által inspirálva.

A Bútorszövetség látogatást szervez a nagy múltú cég pöllaui gyártóüzemébe, ahol az IMOS és a Neue Wiener Werkstätte szakemberei közösen, interaktív bemutató keretében prezentálják a legmodernebb IMOS vállalatirányítási rendszer működését.

Időpont: 2017. november 28. kedd

Helyszín: Pöllau, Ausztria

A program ingyenes, ugyanakkor az utazás egyénileg történik. Férőhelyek korlátozott számban állnak rendelkezésre. Jelentkezési szándékát, kérjük, a Bútorszövetség titkárságán jelezze.

* Az 1903-ban alapított Wiener Werkstätte műhely színhelye Bécs és folytatása a bécsi szecessziónak. Ekkor jött létre a Produktiv-Gemeinschaft von Kunsthandwerkern in Wien (Bécsi Műhelyek, Bécsi Művészkézművesek Termelési Szövetkezete), ami az Arts and Crafts ideáljához hasonlóan, a kitűnő minőségű kézműves termékeket kívánta előállítani. A bécsi műhely is két korszakra tagolható: az első világháború előtti időszakra az absztrakt minták, rácsszerkezetek, geometrikus berendezések jellemzőek, az első világháború után pedig a XVII. századi barokk hatása fényűzőbb berendezések megalkotását ihleti. Elutasították a szériagyártást, elfordultak a historizmustól, és nem tudtak azonosulni a francia és a belga Art Nouveau stílusával sem. Gazdasági sikereit a tervezői és kivitelezői szerepkör összekapcsolásának köszönhette. Nagy hatással bírt a XX. század első évtizedeinek szecessziós stílusára és az alkalmazott művészetek fejlődésére, amely a magyar iparművészetben is érezhető volt.

bottom of page