top of page

OTTHONDESIGN 2016

OTTHON DESIGN 2016

A látogatói érdeklődés évről évre történő növekedése miatt 2016-ban, az OTTHONDesign kiállítás már két önálló pavilonban kerül megrendezésre.

Az OTTHONDesign kiállítás az elmúlt évek során a hazai legnagyobb építőipari-otthonteremtési kiállítási csokor, és egyben a közép-kelet-európai régió vezető szakkiállításának, a CONSTRUMA kiállításnak kihagyhatatlan fórumává vált. A kiállítás fő témáival az otthonteremtés teljes témakörét lefedi: KONYHASHOW (konyhatechnológia, konyhabútor és kiegészítők), mely önálló pavilonban kerül megrendezésre, valamint a FÜRDŐSZOBA & WELLNESS, BURKOLATOK, DESIGN BÚTOR, LAKÁSTEXTIL, LAKÁSVILÁGÍTÁS és a KANDALLÓ. A 2015-ös évtől a kiállításhoz csatlakozott a már jól ismert Lakásvásár is.

 

 

 

 

 

MAGYAR DESIGN
Az OTTHONDesign kiállítás egyik fő célja a haza design trendek bemutatása a szakmai és nagyközönség számára színvonalas termékkörök segítségével. Ennek köszönhető, hogy minden évben egyre több gyártó és nagy márka képviselteti magát, és mutatja be legújabb fejlesztéseit. A design trendek bemutatásának jegyében, a látogatóknak 2016-ban is lehetőségük nyílik megismerkedni fiatal magyar tervezők legújabb munkáival a MAGYAR DESIGN standon. Ezek a hazai tervezői munkák egyszerre képviselik az aktuális trendek szellemiségét és adnak kézzelfogható, vagy akár megvásárolható példákat is. A jövő évi rendezvényen újdonság lesz, hogy a tervezőkkel személyes egyeztetésre is lehetőség nyílik, előre meghirdetett tárlatvezetések keretében.

 

DOWNLOAD DESIGN
2016-ban folytatódik a tavaly nagy sikerrel debütáló Download Design, mely az ország első open design projektje, ami a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Bútorszövetség és a Hungexpo, a hagyományostól eltérő együttműködésének eredménye. Az együttműködés célja, hogy a látogatók a kortárs open design megoldások szellemében olyan ingyenesen letölthető design bútor tervekhez jussanak, amelyek magyar asztalosipari körülmények között könnyen megvalósíthatók és megfizethetők.

 

 

 

 

 

 

 

KONYHASHOW – új, elegáns környezetben
A konyhatechnológia, konyhabútor téma az OTTHONDesign egyik legdinamikusabban növekvő témaköre, így 2016-ban a tematika már önálló pavilonban, elegáns kialakítású környezetben várja a kiállítókat. A látványos standok mellett élmény dús színpadi program, országos díjátadók és konyhatechnológiai workshop is várja a látogatókat.

 

INGYENES TANÁCSADÁS
A HUNGEXPO idén is segítséget nyújt a látogatóknak elképzeléseinek megvalósításában. A gyártók standjainak megtekintése mellett további szolgáltatásként ingyenes lakberendezési és ingatlanjogi tanácsadásra nyílik lehetőség az OTTHONDesign kiállításon.

 

LAKÁSVÁSÁR
A kiállításhoz immár második alkalommal csatlakozik a Lakásvásár, hazai új és használt ingatlanok vására.

A teljes CONSTRUMA kiállítási csokor a következő kiállításokat foglalja magába:

CONSTRUMA (építőipar)

RENEO (megújuló energia, épületgépészet)

OTTHONDesign (lakberendezés, design)

KONYHASHOW (konyhatechnológia, konyhabútor, kiegészítők)

CONSTRUMA KERT (kertépítés, kerttervezés)

LAKÁSVÁSÁR (használt és új lakóingatlanok)

bottom of page