PÁLYAORIENTÁCIÓS PRIORITÁSOK, NÖVEKVŐ SZÁMÚ JELENTKEZŐK

Az Újpesti Közéleti TV is beszámolt a Kozma Lajos Faipari Iskolában tartott nyílt napról, amelyen 150 általános iskolás diák vett részt.

A „Fókuszban a fa” szlogennel meghirdetett pályaorientációs rendezvényre először 2014 novemberében várták az általános iskolás tanulókat a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskolába, ahol az érdeklődő diákok 4+4 helyszínen, a fafajtákon, kéziszerszámokon, szerkezettan-szakrajzokon keresztül ismerkedtek a gyerekek a faiparral. Emellett a látogatók azt is megismerhették, képszerkesztő programok segítségével, hogy állítható össze és tervezhető meg egy szoba bútorzata – számolt be riportjában a helyi televízió.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) támogatásával megvalósuló nyílt napon 10 általános iskolából 137 érdeklődő nebuló érkezett nyitottsággal egy olyan intézmény falai közé, amely többüknek második otthonává vált 2015-ben. Az iskola vezetőinek elmondása szerint érzékelhető volt a jelentkezők számának emelkedése az idei tanévben, ezért 2015 novemberében ismét megtartották a bemutatkozó eseményt, amely ezúttal – a 150 jelentkező diák miatt – már kétnaposra duzzadt.

Ezzel párhuzamosan – mint ahogy arról korábban beszámoltunk – sikeres pályaorientációs program valósult meg Sopronban is.