top of page

PÉLDAÉRTÉKŰ ÉLETPÁLYÁK

 

A faipari szakma népszerűsítése a fiatalok körében volt a célja a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakképző Iskolája által szervezett Sikertörténetek Brazíliából – Életpályamodell rendezvénynek.

 

Ritka lehetőség, hogy a diákok a kortárs csoporttól, a világ legjobb magyar fiataljaitól kapjanak motivációt. Nem minden nap „teremnek” Magyarországon olyan fiatalok, akik Brazíliából a WorldSkills versenyről a világ első helyezését, kiválóság érmet hozzanak el.

 

A világ legjobbjai között szereplő magyar fiatalok sikertörténetét, annak útját, a tanulás eredményét, a lehetőségeket ismerhette meg az a több, mint 100 általános iskolai, gimnáziumi, szakközépiskolai és szakiskolai diák, tanár, meghívott vendég, akik október 20-án a szombathelyi Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakképző Iskola Faipari Tanműhelyében részt vettek a rendezvényen.

14
17
16
15
dscf0624

 

Babanecz Csaba WorldSkills szakértő, az Országos Asztalos és Faipari Szövetség alelnöke, Mózer Gergely, faipari technikus tanuló, a WorldSkills „Medallion for Excellence /kiválósági érem" tulajdonosa, arany-és ezüstérmes versenyző, és Kálnai Levente, a EuroSkills ezüst- és bronzérmes versenyzője lélegzet elállító előadás móddal beszéltek a faipari szakma rejtelmeiről, a szakma szeretetéről, a kitartó állhatatos munkáról, a csapatépítésről, a versenyről és az eredményekről.

 

Dr. Alpár Tibor, a soproni Nyugat– Magyarországi Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar dékánja élményszerű prezentációval egybekötve tárta a hallgatóság elé a faipari szakmákban rejlő távlati lehetőségeket, a fiatal mérnökök hazai és külföldi rangos szakmai eredményeit. Kálnai Levente, a EuroSkills ezüst- és bronzérmes versenyzője, mint harmadéves faipari mérnök hallgató, az alma materhez fűzött személyes élményeit, az oktatók segítőkészségét, az élményszerű  oktatást, a színes selmeci diákhagyományok megélését  osztotta meg a hallgatósággal.

 

A minőségi munkaerő utánpótlás érdekében fogott össze a szakma. A SzMSzC Hefele Menyhért Építő - és Faipari Szakképző Iskola, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar, a Worldskills-EuroSkills szakértők, versenyzők, valamint a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. 
Értékek, sikerek a kétkezi munkában, a szellemi munkában, életpályamodellek, perspektívák a faipari szakmákban, hogy minél többen sikeresek legyenek, akár asztalosként, akár technikusként, vagy az egyetemet követően mérnökként.


Pagonyné Mezősi Marietta
faipari mérnök, mérnök-tanár

A fotók a Sikertörténetek Brazíliából – Életpályamodell rendezvényen és Sao Paoloban, a WorldSkills versenyen készültek.

bottom of page