top of page

Az Európai Bútorszövetség találkozója a milánói a SuperSalone alkalmából

2021 szeptemberében a Salone del Mobile nemzetközi kiállítás alkalmából Milánóban gyűltek össze az Európai Bútorszövetség (EFIC) képviselői . Az igazgatói ülés házigazdája az Olasz Bútorszövetség volt (FederlegnoArredo). Szövetségünket Mikó Gábor főtitkár képviselte.

EFIC elnökségi ülés - 2021. szeptember 7-8., Milánó

Az ülésen különleges vendégként részt vett Andrea Di Carlo, az EUIPO ügyvezető igazgatóhelyettese, az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának képviselője, aki az az EUIPO 2020-2025-ös stratégiai tervével kapcsolatos együttműködési lehetőségekről, valamint a formatervezési minták oltalmával kapcsolatos intézkedésekről tájékoztatta a jelenlévőket. Az ülés során az EFIC tagjai hangsúlyozták, hogy a bútoripari termékeket meg kell védeni a hamisítással szemben, az iparágat pedig a tisztességtelen versenytől, hiszen a formatervezés iparágunk egyik kulcsfontosságú aspektusa, és az immateriális tartalmak védelme továbbra is prioritást élvez.

Az elnökség továbbá olyan kulcsfontosságú témákat vitatott meg, mint például a különböző tagállamok bútoripari ágazatai a nyersanyagok elérhetőségével kapcsolatos problémák, valamint az iparágra gyakorolt negatív hatások enyhítését célzó uniós szintű intézkedések.

A megbeszélést az európai szintű kiemelt ügyek megvitatása követte, beleértve a körkörös gazdasággal kapcsolatos kezdeményezéseket, melyek várhatóan nagy hatással lesznek a bútorgyártás, -fogyasztás és -felhasználás módjára.


A sajtóközlemény az EFIC honlapján olvasható.


***


A FABUNIO képviseletében Mikó Gábor főtitkár a Szövetség elnökségi és ágazati szakértő tagjaival együtt vett részt az eseményeken. Ennek keretében a szakvásáron és a Milan Design Week-en szerzett tapasztalataikat az EFIC elnökségi ülésen elhangzott irányokkal összevetve, a helyszínen szerveződött munkacsoportként nyílt lehetőség a Szövetség lobbi és felvilágosító tevékenységének, stratégiájának kidolgozására az elkövetkezendő időkre.

A programon való részvételre a VÁGJ BELE! – pályaorientáció, életpályamodell és élethosszig tartó tanulás a bútorgyártás ágazatban című, GINOP-5.3.5-18-2018-00072 azonosítószámú pályázat keretei között volt lehetőségünk.
Commentaires


bottom of page