girl-4067894_640.jpg

Mi a szellemitulajdon-védelem célja?

Védekezz és használd!

Előadás az OAFSZ és Bútorszövetség szervezésében, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának szakmai támogatásával

Várjuk mindazon fiatal és fiatalos szellemiségű kreatív iparágban tevékenykedőt, aki saját terméket gyárt, tervez, visz piacra.

Az előadásban kitérünk arra, milyen jogaik és kötelezettségeik vannak, ha más tervezőkkel, gyártókkal együtt teremtenek meg valamit. Mire figyeljenek és mit tegyenek annak érdekében, hogy eredményesek és jogszerűek legyenek a piacon .

A szellemitulajdon-védelem célja az alkotó elme által létrehozott termékek, nevezetesen a találmányok, az irodalmi, művészeti és tudományos alkotások, a tudományos felfedezések, az árujelzők (védjegyek, márkanevek, földrajzi árujelzők stb.), illetve az ipar, a tudomány, az irodalom vagy a művészetek terén folyó szellemi tevékenység erkölcsi és jogi védelme, anyagi elismerésének biztosítása.

A szellemitulajdon-védelem szabályrendszere a polgári jog egyik területeként kizárólagos vagyoni és személyhez fűződő jogok biztosításával nyújt jogi védelmet a szellemi alkotások létrehozói számára.

A szellemitulajdon-védelem teremti meg az egyensúlyt az innovatív megoldások és a kreatív alkotók érdeke, valamint a szélesebb közérdek között abból a célból, hogy elősegítse egy olyan környezet kialakulását, amely a kreativitás és az innováció virágzására épül.

Szakértő-előadó:

• Jámbor Eszter, Iparjogvédelmi szakértő-Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

Időpont:

2019. október 11. 11:00

Helyszín:

Hungexpo, G pavilon, színpad

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Együttműködő partnereink:

sztnh_logo2.jpg