top of page

Wood Like - Fa? Szeretem!

Wood Like - a szakképzés szolgálatában + állásinterjú felkészítés diákoknak

 

A Bútorszövetség a tavaly széles ágazati összefogással elindított Wood Like brandet 2017-ben aktuális tartalommal töltötte meg és a Construma kiemelt témájának, a szakképzés népszerűsítésének szolgálatába állította. A fa- és bútoripari szakmák vonzóvá tétele érdekében a Wood Like logó égisze alatt látványos installáció és workshopok várják elsősorban a pályaválasztás előtt állókat és szüleiket, és emellett mindazokat, akiket vonz a fával való munka szépsége.

 

A Wood Like stand látványos workshopjain középiskolások folyamatos szakmai bemutatókat tartanak, így vonzva be a szemlélődő közönséget a mini műhelyek és a kétkezi alkotás világába. Az érdeklődők bekapcsolódhatnak a konkrét munkába és alkotásaikat haza is vihetik. A szintén folyamatos, WordSkills bemutatókon a nemzetközi sikereket elért diákok szaktudásából kapunk ízelítőt. A szakma fiatal sztárjai show elemekkel gazdagítják a Wood Like stand által kínált interaktív élményeket.  Mindemellett a fővárosi szakközépiskolák és szakiskolák vizsgamunkáit egy minitárlat keretében egészen közelről is megcsodálhatja a nagyközönség. Az iskolák tanárai és diákjai megszólíthatók a standon, szívesen mesélnek konkrét tapasztalataikról és a fához fűződő szenvedélyükről. 

A HUNGEXPO Zrt. a CONSTRUMA keretében felvállalta, hogy a RANDSTAD szakmai állásbörzét és workshop-ot szervez április 5-9. között a diákok számára. A faiparból több mint 100 diákot várunk az eseményre. A szakmai napokon (április 5-7.) előzetes online regisztrációt követően a résztvevő szakiskolás diákok térítésmentesen léphetnek be a kiállításra. Miért is érdemes eljönniük?

Szeretnénk, hogy a diákok ne pályaelhagyók, hanem faiparban dolgozó, sikeres emberek legyenek. Hogyan tudunk ebben segíteni? Nem csak a tanuláshoz, az utána következő munkába álláshoz is sok segítséget kaphat a látogató a rendezvényen, megtanítjuk, hogyan tud megfelelő önéletrajzot írni, hogyan tudja képviselni magát egy bértárgyaláson, mire számíthat egy állásinterjún vagy éppenséggel mennyivel és miben lesz másabb az élete a munkába állása után. Milyen a jó önéletrajz? Mit érdemes figyelembe venni a Facebook és Linkedin profilok kialakításánál? Hogyan készüljünk fel az állásinterjúra? Bértárgyalás mesterfokon pályakezdőknek.

 

 

Együttműködő partnerek: 

* Budapesti Komplex Szakképzési Centrum   *   Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara   *   BKSZC Kaesz Gyula Faipari Szakközépiskola és Szakiskola   *   BKSZC Kozma Lajos Faipari Szakgimnáziuma   * SKILL   *   Hungexpo – Construma-OtthonDesign   *   Halasi Rita Mária

 

Szakmai partner:  Nyír-Demonich Zrt.

Helyszín: G pavilon, Foyer

DSC_2005
DSC_1991
DSC_1982
DSC_2000
DSC_1508
DSC_1501
DSC_1455
DSC_1475
DSC_1489
DSC_1454
DSC_1471
DSC_1458
bottom of page