top of page

A WoodLike olyan Do It Yourself (DIY) workshopok sorozata, amelyeken laikusok és az asztalos szakmával közelebbről is megismerkedni vágyók alkothatnak közösen.

Személyes élményeket szerezhetnek a fa megmunkálásával kapcsolatban, jártasságra tehetnek szert a faipari gépek és eszközök használatában, elsajátíthatják az asztalosság műfogásait, és nem utolsó sorban az open design szellemiségét követve designtárgyakat készíthetnek. 

 

Egyszóval megtapasztalhatják, hogy a fa milyen csodálatos anyag, ha értő kezek alakítják. Ha kíváncsi vagy, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a lehetőség, hogy lásd, Te is képes vagy rá!

 

A MONO art&desig-ban megrendezett kurzus során, miközben egyedi, saját tárolóeszközöket készítenek el a résztvevők a Nyír-Demonich Zrt profi elemrendszeréből-, szinte észrevétlenül ismerkedhetnek meg a csavarbehajtók és a kéziszerszámok nem is olyan ijesztő világával!

A Wood Like workshopokat a BKSzC Kozma Lajos Faipari Szakgimnázium szakemberei vezetik. A MOME Építészeti Intézetének hallgatói a brunch és a közösségi konyha témájához kapcsolódóan már előzetesen a workshopok háttérinstallációjának kiegészítéseként négy inspirációs forrást, úgynevezett totemet készítenek, amelyek megmutatják a dobozok változatos felhasználási módjait és példájukkal segítik a résztvevők kreativitásának kibontakozását a MONO art & designban.

A galéria és concept store - mely kortárs művészeknek és designereknek nyújt bemutatkozási és értékesítési lehetőséget egyfajta kulturális élménytér szerepét tölti be. Ezt a szerepet erősítik a közösséget erősítő Wood Like workshopok és brunchok, melyek idejére a közösségi kert program keretein belül zöldségpalántákkal és fűszernövényekkel töltjük az Építészeti Intézet hallgatói által készített tárolóedényeinket.

 

A workshop után közös brunch. Az elkészült zöldséges, gyümölcsös, mindenféle dobozt a résztvevők hazavihetik! További modulok, vagy kész dobozok is megvásárolhatóak a MONO art & designban, így tovább folyhat az alkotás.

 

A WoodLike programsorozatban együttműködő partnerek nem egy pop-up akcióban, sokkal inkább egy hosszú távon is fenntartható brandben gondolkodnak, amelyet időről-időre aktuális tartalmakkal töltenek meg. Egy összetevő egészen biztosan állandó: a fa, amelyet mindannyian nagyon szeretnek.

 

 

Wokshop időpontok:     2016. szeptember 24. szombat 10-11.30

              2016. szeptember 25. vasárnap 10-11.30

              2016. október 1. szombat 10-11.30

              2016. október 2. vasárnap 10-11.30

 

Maximális létszám: 8 fő/workshop

A kurzus + brunch kombinált jegy ára 8.500 Ft., melyet az EVENTBRITE oldalon keresztül lehet megvásárolni, A jegyvásárlásról bővebb információ a MONO art & design Facebook oldalán szeptember 1-től érhető el.

 

Helyszín: MONO art & design galéria          1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 12.

 

Szervező: Magyar Bútor és Faipari Szövetség

Kurátor: Cselényi Krisztina

Szakmai támogató: Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara

Iniciátor: Halasi Rita Mária design szakértő

Együttműködő partnerek: BKSzC Kozma Lajos Faipari Szakgimnázium, MOME Építészeti Intézet, MONO art & design, Nyír-Demonich Zrt.

bottom of page