top of page

Beszámoló a 2018. május 17-i elnökségi ülésről

 

Tavaszi elnökségi ülésünk legfontosabb témája korábbi projektjeink kiértékelése és a további fejlődési irányvonalak megbeszélése volt.

Értékelésre került a Szövetség Construma 37. Nemzetközi építőipari szakkiállításon való részvétele, különös tekintettel az ott lezajlott kerekasztal-beszélgetésre. Ennek kapcsán felmerült az Asztalos Szövetséggel és az építőiparral való szorosabb viszony kialakítása. Az elnökség tagjai egyetértettek abban, hogy az együttműködés üdítően hatna a szakma fejlődésére. A folyamat elindítására és mikéntjére is több építő javaslat érkezett.

 

Három éves fennállása óta új mérföldkőhöz érkezett a Download Design. Javaslat született az eddigi projekt mintegy tanulási folyamatként való lezárására. A folytatás szükségszerű, de új alapokra helyezve, több tag bevonásával. A cél: kereskedelmi forgalomba kerülni magyar design termékekkel.

 

Bemutatásra került az EQ-Wood projekt, melynek mi is partnerei vagyunk. A szakképzési program célja a versenyképesség és az innováció növelése az európai fa-, és bútoriparban. Magyarországon a Bútorszövetség feladata a projekttel kapcsolatos felmérés, kutatás és visszajelzés, ebben a tagok segítségére is szükség lesz.

 

Következő nyílt elnökségi ülésünket 2018. június 21-én tartjuk. Szeretettel várunk rá minden érdeklődő szövetségi tagot!

bottom of page