Pilotprojekt a magyar szakemberképzésért a kreativ magyar faiparra fókuszálva

Képzési Workshop 2019. május 9-én 14:00 órától, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara székházában (1016 Budapest Krisztina krt. 99. VI. emelet Baross terem. Regisztráció: 13:30-tól)

A Magyar Bútor-és Faipari szövetség a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, valamint a Budapesti Komplex Szakképzési Centrummal együttműködésben szakemberképzési pilotprojektet indít. A projekt új módszertanra épülő kreatív faipari képzési program, ami más iparágak által is adaptálhatók.

A program célja egy újfajta oktatási tematika bevezetése, melynek struktúrája az osztrák duális képzés rendszeréhez hasonlítható, a jelenlegi magyar szakképzési rendszernél gyakorlatorientáltabb, rugalmasabb. A képzéssel a Magyarország fa-és bútoriparában jelentkező szakemberhiányt szeretnénk orvosolni.

Mivel a képzésben nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlati tudás megszerzésére, a projekt sikerének kulcseleme a gyakorlati képzés biztosítását vállaló faipari vállalkozások bevonása.

A projektről való részletes tájékoztatás érdekében ágazati egyeztetést tartunk az érdeklődő magyar és osztrák tulajdonú cégek bevonásával. Ennek keretében részletesen ismertetjük a projekt céljait, a tervezett képzés szakmai elemeit. Egyidejűleg szeretnénk meghallgatni a részt vevő vállalkozások magyar piacon szerzett tapasztalatait, ötleteit, hogy a képzést a piac tényleges igényeihez igazodóan tudjuk megindítani.

Az egyeztetésen való részvételt olyan vállalkozások számára ajánljuk, akik számára a magyarországi szakemberhiány gondot jelent, és akik szívesen vállalkoznának a projektben való részvételre. A résztvevőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy hogy nem kiforrott projekttervet kapnak kézhez, ugyanakkor észrevételeikkel segíthetik a tananyag kialakítását.

A workshop egyik kiemelt célja, hogy szélesebb szakértői réteggel is megismertessük az EQ-Wood képzési programot, melyről

• a részletes leírást itt