top of page

Koronvaírussal

kapcsolatos információink

Szövetségünk a vírus ideje alatt is zavartalanul üzemel.

Kövesse nyomon a krízissel kapcsolatos legfontosabb ágazati információkat.

Businessmen in Motion

Epidemiológiai helyzetértékelés. 2020.09.07.

Ismét heti rendszerességgel tanácskozik az MGYOSZ Felsővezetői Értekezlete az ITM miniszterének vezetésével, ahol a gazdaság helyzetével kapcsolatos kormányzati és munkaadói javaslatokról és a COVID19 járvánnyal összefüggő kérdésekben folytat konzultációt egyebek közt az ITM a PM az MNB vezetőivel.

Dr. Oroszi Beatrix a „Járványmatematikai Projekt Epidemiológiai Alprojekt” munkatársától nagyon részletes és aktuális információkat kaphattunk a COVID 19 járvánnyal kapcsolatban.

Man with Digital Tablet

Járványügyi készültség és utazási korlátozások

Dr. Gömbös Sándor r. dandártábornok az ORFK Hivatalának vezetője előadásában tájékoztatta az MGYOSZ-t a magyarországi utazási korlátozások részleteiről. Felhívjuk a rendelet MGYOSZ által is szorgalmazott kedvező módosítására mely jelentős könnyítéseket tartalmaz az üzleti célú be és kiutazások esetében. (2020.09.09.)

Image by Tedward Quinn

Covid-19: az MGYOSZ hírösszefoglalója

Az MGYOSZ által összegyűjtött, koronavírussal és gazdasági hatásával kapcsolatos információk, amelyekről érdemes tudni.

Image by Edwin Hooper

A HEPA koronavírussal kapcsolatos gazdasági hírei

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség koronavírussal kapcsolatos hírösszefoglalója

Factory Floor with Two Workers

Covid-19: az MGYOSZ bértámogatásra vonatkozó javaslata

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége eljuttatta bértámogatási javaslatát Varga Mihály miniszterelnök-helyettes részére. A dokumentum a sajtó részére is megküldésre került.

Szövetségünk az MGYOSZ tagja.

Investment Chart

A HEPA koronavírussal kapcsolatos gazdasági hírei

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség a COVID-19 vírus okozta gazdasági krízishelyzetben hétről-hétre egy nemzetközi hírösszefoglalóval igyekszik segíteni partnerei munkáját, exporttevékenységét.

Blue Stairway

Gyorselemzés: a koronavírus gazdasági hatásainak vállalati kezelése

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kérdőíves felmérést végez a hazai vállalkozások körében. Jelen elemzés a válaszadó cégek március 24-ig beérkezett reakcióit ismerteti. A tesztek kitöltése és értékelése folyamatos. (forrás: https://hbkik.hu/)

Image by Nick Tiemeyer

Javaslat a KKV-k helyzetének megoldására-levél

Dr. Dikker Tibor tagtársunk levelét, mely összefoglalja a faipari KKV-k súlyos helyzetét, segítségkérését és javaslatait március 24-én megküldtük az illetékes döntéshozóknak. Ezen véleményt és javaslatokat a Bútorszövetség magáénak érzi.

Blue Print

A koronavírus faipari vállalatokra gyakorolt hatása

A Bútorszövetség március 20-án kiküldött kérdőívének március 23-ig beérkezett válaszai kiértékelésre kerültek és egyfajta iparági helyzetjelentésként szolgálhatnak. A dokumentumot március 24-én eljuttattuk az illetékes minisztériumokhoz, döntéshozókhoz.

Photo by Helloquence on Unsplash.jpg

Frissített minisztériumi kérdőív

A kérdőivek, információk folyamatosan frissülhetnek annak érdekében, hogy a kamarák, szövetségek, szervezetek, valamint maga a szakpolitika is minél pontosabban körülhatárolhassa a koronavírus-járvány által leginkább érintett szektorokat, vállalkozási csoportokat. 

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash.jpg

Kérdőívünk a koronavírus okozta gazdasági helyzettel kapcsolatban

Tegyünk együtt azért, hogy minél kevesebb veszteség érje az ágazatot.

Business Meeting

Veszélyben a faipar

-levél döntéshozóinknak

A koronavírus-járvány okozta rendkívüli gazdasági helyzet minden iparág egységes fellépését követeli. Szövetségünk a faipar képviseletében fordult politikai döntéshozóinkhoz.

Businessmen in Motion

Tájékoztató a koronavírussal és az EU erre irányuló lépéseivel kapcsolatban

Az Európai Bizottság a COVID-19 vírus terjedésének megakadályozását egyik fő feladatának tekintette az év első 100 napján.

bottom of page