ESEMÉNYEK / RENDEZVÉNYEK

2020. október 3-án nyílik meg Vásárhelyi János életmű kiállítása 75 év – 75 szék címmel a Budapesti Szent István Bazilika Lovagteremében.

Sok szeretettel meghívjuk Önöket a Magyar Divat és Design Ügynökség HFDA Academy „design DIALOG” kerekasztal beszélgetés sorozat soron következő eseménye: „A díjnyertes design titka a gyártó és a tervező szerint„ című eseményre

A Budapesti Komplex SZC Kozma Lajos Faipari Szakgimnáziuma a „Budapesti Műhely” alapítvánnyal közösen immár 4. alkalommal szervezi meg a „Faiparban van fantázia” rendezvényét.

Kibővített elnökségünk január 23-án tartotta évindító elnökségi ülését, melynek célja a Szövetség éves munkatervének és költségvetésének elfogadása, valamint a hatékony munka biztosítása volt.

Amennyiben részvételét fontolgatja a tavaszi rendezvényre, célszerű mielőbb döntésre jutnia, hogy még lehetősége legyen helyet választani, ráadásul még kedvezményes helydíjjal.

Eredményesen zajlott a decemberi rendkívüli Közgyűlés. A rendezvényről részletes beszámoló olvasható a Magyar Asztalos oldalán.

Meghívó a Bútorszövetség és az Asztalos Szövetség egyesülését célzó Rendkívüli Közgyűlésre, valamint az azt követő közös ünneplésre és szakmai beszélgetésre.

Wood Like After popup store

Hazaiak, fiatalok, tehetségesek és ezt meg is mutatták nekünk. Nézd meg képgalériánkat és ismerd meg a kiállítókat.

Iparági Flow

2019. október 8-án, a Design Héten került bemutatásra a készülő Iparági stratégia. A rendezvényen véleményt alkottak a szektor fontos szereplői is. Az eseményről a Magyar Asztalos készített összefoglalót.

Tájékoztató beszélgetés ausztriai értékesíési lehetőségekről

Az OAFSZ és a Bútorszövetség délutáni beszélgetést tart a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával és Magyarország Bécsi Nagykövetségével.

Magyar cégek és osztrák kereskedelmi ügynökök B2B rendezvénye

Az Ausztriai Kereskedelmi Ügynökök Kamarai Szakszövetsége és a Bécsi Magyar Nagykövetség Külgazdasági Osztálya magyar vállalatok számára ausztriai kereskedelmi ügynökökkel történő üzletember találkozót szervez, amelyen szeretettel látják Önt.

Ajánlatunk a faipar szerelmeseinek.

Wood Like After pop-up store

Hazaiak, fiatalok, tehetségesek és most megmutatják, mit tud a kreatív faipar. Ismerkedj, beszélgess, vigyél haza magyar bútort!

Mi a szellemitulajdon-védelem célja? Védekezz és használd!

Előadás az OAFSZ és Bútorszövetség szervezésében, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának szakmai támogatásával

Várjuk mindazon fiatal és fiatalos szellemiségű kreatív iparágban tevékenykedőt, aki saját terméket gyárt, tervez, visz piacra.

A Magyar Bútor és Faipari Szövetség és az Országos Asztalos és Faipari Szövetség 2019-ben megkezdte egy kreatív faipari stratégia felépítését, melyet számtalan kutatásra és személyes interjúkra alapozott. A stratégiát workshop keretében ismertetjük a Design Héten, melyre Önt is tisztelettel meghívjuk.

Wood Like workshop a Design Héten

A Wood Like egy jól felszerelt faipari műhely, ahol néhány órára mesteremberré válhatunk. Sőt még ennél is több: olyan DIY workshopok sorozata, amelyeken laikusok és az asztalos szakmával közelebbről is megismerkedni vágyók alkothatnak közösen.

Korábban beszámoltunk a Maláj Nagykövetség szövetségünknél tett látogatásáról és a velük való üzleti együttműködés lehetőségeiről. Akit érdekel az ország faipara, annak javasoljuk, a Maláj Faipari Expo megtekintését.

Sikeresen zajlott a kreatív faipari szakember workshop, melyet a Magyar Bútor-és Faipari Szövetség a Budapesti Osztrák Nagykövetséggel, a Bécsi Magyar Nagykövetséggel, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával, valamint Budapesti Komplex Szakképzési Centrummal együttműködve tartott. A projekt célkitűzése egy újfajta tananyag kialakítása az osztrák képzési modell, az egyeztetésen résztvevő vállalkozások tapasztalatai, valamint a Bútorszövetség futó projektjeinek ismeretének összesítésével.

Folytatva az elmúlt évek hagyományait, a Design Hét Budapest szervezői idén is meghirdetik a lehetőséget a Design Hét Budapest programsorozatban való részvételre. Jelentkezési határidő: 2019. június 14.

A Magyar Bútor-és Faipari szövetség a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, valamint a Budapesti Komplex Szakképzési Centrummal együttműködésben szakemberképzési pilotprojektet indít.

A projekt új módszertanra épülő kreatív faipari képzési program, ami más iparágak által is adaptálhatók.

A Construmáról  a BKIK székházba költözött a Bútorszövetség Zöld bútor tárlata. A kiállító négy hazai brandet az ökotudatosság köti össze. Hisznek abban, hogy minden gondolat, minden döntés számít a fenntartható jövő szempontjából és abban is, hogy a környezettudatos termék egyúttal lehet szép, professzionális és piacképes is

Szövetségünk 2019. április 4-én tartotta éves közgyűlését, ahol kiemelt téma volt az Asztalosszövetséggel való összeolvadás lehetősége. A közgyűlés feladata az volt, hogy az ismertetett szempontok alapján döntés szülessen arról, létrejöjjön-e a fúzió a felek között.

Fenntartható fejlődés a gazdasági növekedés paradigmájában gondolkodva, azaz növekvő termelés és növekvő fogyasztás mellett? Vajon a bútoripar egy roppant komplex ipari ökoszisztéma és értéklánc részeként miért felelős, miben kell, hogy változtasson, miben tud változtatni? A Zöldülő faipar című konferencián a Bútorszövetség ilyen és ehhez hasonló kérdéseket boncolgatott szakmai partnerei segítségével.

Az 50 ezer látogatót vonzó Construma kiállítási csokor egyik legnépszerűbb programja idén is a Wood Like stand volt.

A Download Design 2015-2016 programja keretében a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Bútorszövetség együttműködésével készült kisbútorokból rendezett minikiállítást a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Kozma Lajos Faipari Szakgimnáziuma.

A kiállítást Halasi Rita Mária design szakértő, projektvezető-kurátor nyitja meg 2019. április 12-én 16.00 órakor a gimnázium aulájában, a Szakmák éjszakája rendezvény keretében.

Április 24-én 10.00-13.00 óra között a GYIK Rendezvényházban a potenciális munkaadók mutatják be nyitott pozícióikat a közeljövő friss diplomásainak, emellett várják szeretettel a SoE Simonyi Karára a munkatapasztalattal bíró álláskeresőket is.

2019-ben folytatódik az immár 4. éve megrendezésre kerülő országos kreatív faipari találkozó.

A rendezvény célja  bemutatni az ágazatban rejlő szépségeket és lehetőségeket, segítséget szeretnék továbbá nyújtani abban is, hogy a fenntartható fejlődés melletti elköteleződés hogyan nyithat új távlatokat a cégek fejlődésében.

A kiállított darabok mindegyike a környezettudatos design jegyében született. Olyan sikeres hazai brandek és designerek bútorait mutatjuk be, akik márkaépítésükben a fenntartható fejlődés mellett köteleződtek el. Holisztikusan gondolkodnak, azaz felelősséget éreznek a környezetért és a társadalomért

A kiállítás, számos újdonság bemutatásával, idén is egyszerre szólítja meg a szakmai közönséget, valamint azokat az érdeklődőket és látogatókat, akik otthonuk berendezéséhez keresnek inspirációt, új ötleteket, tárgyakat. Bízunk abban, hogy találnak kedvükre való különleges, egyedi megoldásokat a hazai tervezők munkái között, amelyekből számos darab meg is rendelhető a standon.

January 05, 2019

Az OTTHONDesign kiállítás a kezdetektől törekszik a legújabb hazai design trendek bemutatására, színvonalas termékkörök megjelenítésére. A kiállításon gyártók és nagy márkák képviseltetik magukat bemutatva legújabb fejlesztéseiket. A kiállításon idén is kint lesz a Bútorszövetség.

Figyelem: kiállítóként január 15-ig lehet jelentkezni!

March 22, 2019

Március 22-23-án Balatonkenesén tartotta integrációs előkészítő ülését a Bútorszövetség és az Asztalosszövetség, ahol a két fél összeolvadásának mikéntjét, valamit a közös munka főbb irányait dolgozták ki a felek.
A következő fontos lépés az április 4-i Bútorszövetség közgyűlés, ahol kiemelt téma lesz az összeolvadás lehetősége. A közgyűlés feladata, hogy az ismertetett szempontok alapján döntés szülessen arról, létrejöjjön-e a fúzió a felek között.

March 21, 2019

Március 21-22-én Budapesten, a BKIK székházban tartotta soron következő ülését az EQ-Wood. Az EQ-Wood projekt olyan innovációs menedzseri képzés létrehozásán dolgozik, mely az EU fa-és bútoriparának versenyképességét és innovációs képességének fejlődését tekinti fő céljának. A projekt létrehozásában a Bútorszövetség is aktívan közreműködik.

March 06, 2019

Március 7-től 8-ig Brüsszelben tartja soron következő ülését az Európai Bútorszövetség. Magyarországot két kollégánk, Soós Rita és Kálmán Attila képviselte. A szövetség egyik legfontosabb témája jelenleg az égésgátló anyagokkal való küzdelem.

February 18, 2019

Március 26-30-án a Szófiában, az Inter Expo Center Vásárközpontban kerül sor a Technomebel bútoripari és faipari szakkiállításra, melyre szívesen várnak magyar résztvevőket is. Külföldi partnerkereső programjuknak köszönhetően állják a külföldi partnerek szállás és utazási költségeit.

January 16, 2019

2019-ben az esemény megújul és számos érdekes programmal várja az érdeklődőket.

December 03, 2018

Az OTTHONDesign Ősz 2018-ban első alkalommal várta a lakberendezés iránt érdeklődőket. Az októberi rendezvény sikerrel zárta kapuit: az első alkalommal bizalmat szavazó 100 kiállító a G pavilonban 16.000 látogató előtt mutathatta be újdonságait, termékkínálatát.
A lakásbelső kialakításának teljes termékkörét felölelő rendezvény 2019-ben ismét megrendezésre kerül. Már most jegyezze be naptárába!

December 03, 2018

Hogyan veheti ki részét cége a fiatalok képzésében? Hogyan tudja cége egyből kinevelni
saját szakmai utánpótlását?

Hogyan tud egy szakmát vonzóvá tenni a fiatalok számára?
Hogyan tudja leginkább megszólítani a fiatalokat, hogy csatlakozzanak az Önök cégéhez?
Hallott már a duális szakképzés lehetőségéről?

Évzáró rendezvényünkről

December 02, 2018

A Magyar Bútor és Faipari Szövetség és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara feladatokban gazdag és együttműködésekben, eredményekben sikeres 2018-as évet zárt.

Hagyományainkhoz híven az év zárásaként rövid beszámolóra, majd egy tartalmas, de szórakoztató előadásra és az azt követő kötetlen beszélgetésre, állófogadásra invitáltuk vendégeinket.

"Családban maradt" - Konferencia a családi vállalkozások itthoni boldogulásáról

November 21, 2018

A Családi Vállalkozások Országos Egyesülete 2 napos interaktív, online konferenciát rendez 2018. november 24-25-én „Családban maradt” címmel, minden olyan témát érintve, amely a családi vállalkozások itthoni boldogulását érinti. Az előadások a rendezvény ideje alatt az erre a célra fejlesztett, könnyen kezelhető és áttekinthető weboldalon lesznek elérhetőek videók formájában.

Meghívó a Bútorszövetség évzáró rendezvényére

November 13, 2018

A Magyar Bútor és Faipari Szövetség és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara feladatokban gazdag és együttműködésekben, eredményekben sikeres 2018-as évet zár.

Hagyományainkhoz híven, az év zárásaként rövid beszámolóra, majd egy tartalmas, de szórakoztató előadásra és az azt követő kötetlen beszélgetésre, állófogadásra invitáljuk

Idén Wolf Gábort kértük fel, hogy szórakozva tanuljunk és értékeljük teljesítményünket, készüljünk a jövő évre.

Német-magyar üzleti fórum

November 13, 2018

A német cégek érdeklődése nagyságrendekkel nőtt a fejlett technológiai tudású, innovatív,  megbízható minőségre  képes  magyar  üzleti partnerek iránt. Most vesse meg a lábát Németországban! A német piac házhoz jön. Találkozzon velük a Német–Magyar Üzleti Fórumon, december 6-án!  Német–Magyar Kamara és  Piac & Profit  közös konferencia Budapesten. Networking különprogram borkóstolóval.

Szerződéskötéshez kapcsolódó tárgyalások osztrák vagy német vállalkozókkal ​

November 08, 2018

Magyarország Bécsi Nagykövetségének külgazdasági irodája ajánlja az előadást olyan vállalkozások részére amelyek gazdasági tevékenységük során német vagy osztrák vállalkozásokkal működnek együtt, vagy tervezik az együttműködést.

Beszámoló az októberi Woodlike Workshopról

November 05, 2018

Szeretek és jól tudok fával dolgozni, lehet a hobbim a szakmám? Lehetek még asztalos, ha eddig teljesen más területen dolgoztam? A válaszunk: igen!

Sikeres volt a kerekasztal-beszélgetés a Design Héten

November 05, 2018

Hogyan változott az oktatás az elmúlt 100 évben? Milyen változások lesznek várhatóak a közeljövőben? Milyen ismeretekre van szükség egy vállalat fenntartásához és fejlesztéséhez? Mit kell tennie egy KKV tulajdonosnak, hogy vállalkozása kilépjen a világba? – Néhány kérdés a Bútorszövetség szervezésében, a Design Héten megrendezésre került kerekasztal beszélgetésről, amely annyira jól sikerült, hogy már szervezik a folytatást.

Hongkong: az Ön partnere az „Egy út, Egy Övezet” üzleti lehetőségek kiaknázásában

A Hong Kong Trade Development Council és együttműködő partnerei, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Magyar – Hongkongi Üzleti Szövetség üzleti szemináriumot szervez, ahol értesülhet a legújabb kétoldalú üzleti lehetőségekről.

Design Hét a Bútorszövetség ajánlásával

Kiválasztottuk neked a Design Hét legizgalmasabb rendezvényeit. Természetesen mi is ott leszünk!

Hova tovább? Találjuk ki?! - Kerekasztal beszélgetés

A 15 éves évfordulóját ünneplő Design Hét Budapest idén kiemelten foglalkozik a felnőttképzéssel, ezért Hova tovább? néven kétnapos rendezvényt szervez.

A megnyitót követően a Bútorszövetség szervezésében sor kerül arra kerekasztal-beszélgetésre, melyre a kreatív ipar és a felnőttképzés szakembereit vonják be.