HÍREK KÁVÉ ÉS FAFORGÁCS MELLÉ

Szövetségünk Ösztöndíja

September 10, 2020

Szövetségünk ösztöndíjjal jutalmazta a BKSZC Kozma Lajos Faipari Technikum két tanulóját.

September 02, 2020

Olvassátok  Cselényi Krisztina búcsúját, mely egyúttal új főtitkárunk köszöntője is.

Faipari szakoktató

August 23, 2020

Szakoktatót keres a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Kozma Lajos Faipari Szakgimnáziuma.

EQ-Wood 7. hírlevél

August 03, 2020

A közös munka nem állt le! Az EQ-WOOD projekt tovább fut a COVID-19 veszélyhelyzet alatt is.

Várjuk a jelentkezőket az EQWood tesztkurzusára!

July 26, 2020

Az EQ-WOOD faipiari innovációs menedzser tesztkurzusára keressük a lelkes jelentkezőket!

Industry & Technology 2020 konferencia

June 21, 2020

Az ITBUSINESS magazin kiadójának online konferenciája - Ipar 4.0 témakörben.

HFDA Spot

June 21, 2020

A HFDA elindította a hazai divat-és designipar első online üzleti közösségének helyet adó HFDA Spot platformot, amely új távlatokat nyit a tervezők előtt az értékesítés és a gyártókkal folytatott kooperációk tekintetében.

Használt bútorokat is lehet venni az Ikeában

June 15, 2020

Az IKEA megkezdte üzleteiben a használt bútorok árusítását.

Faműves mesterségek

June 04, 2020

A Soproni Egyetemi Kiadó gondozásában nemrégiben jelent meg Dr. Gerencsér Kinga Faműves Mesterségek c. könyve. Az igényes kivitelű, keményfedeles könyv 230 oldalon mutatja be az 50 faműves mesterséget egy-egy kiváló művelőjének portréján keresztül, szép színes képekkel illusztrálva.

Európa nagy pillanata: helyreállítás és felkészülés – a jövő generációért

June 02, 2020

Az Európai Bizottság a mai napon előterjesztette a nagyszabású helyreállítási tervre vonatkozó javaslatát.

HFDA mentorprogram

May 28, 2020

Elindult a jelentkezés a második design SPEED mentorprogramra

Búcsúzunk

May 24, 2020

Volt ügyvezető titkárunktól, Kovács Gizellától búcsúzunk.

Design Management Díj

May 20, 2020

A Magyar Formatervezési Tanács Design Management Díja megújult formában került kiírásra

Design Lab inkubációs program

May 19, 2020

A gyártásfejlesztés érdekében inkubációs programot indít az MDDÜ design LAB néven

Wood Like After Zenei részleg

May 19, 2020

A Wood Like After egyik kiállítójának új dala május 18-án jelent meg

Mondja el véleményét!

May 03, 2020

Kedves követőink és tagjaink!

Itt a Bútorszövetségnél sokat dolgozunk azon, hogy minél gyakrabban hírt adjunk a szövetség munkájáról, illetve hogy a bútor-és faipart érintő híreket összegyűjtsük nektek. Célunk, hogy minél átláthatóbb, naprakészebb és releváns tartalmakat osszunk meg veletek.

Kérjük, segítsd munkánkat rövid kérdőívünk kitöltésével!

Világgazdasági Fórum Versenyképességi Felmérés

May 18, 2020

Töltse ki a Világgazdasági Fórum versenyképességi felmérését!

Közgyűlés

May 12, 2020

Következő közgyűlésünket elhalasztottuk!

Design hét online

May 11, 2020

Online formában kerül megrendezésre a Design hét

April 22, 2020

Az égésgátló anyagoknak és rovarirtószereknek való kitettség csökkentheti a gyermekek IQ-ját, figyelmeztet egy kutatás.

A körforgásos gazdaságra történő áttérés a gazdaságpolitika egyik fő kihívása

April 26, 2020

A körforgásos gazdaságra történő áttérés a bútoripart is érinti.

A felmérés a 2018-as év teljesítményei alapján készült. Büszkék vagyunk rá, hogy több tagunk is szerepel a listán.

2020 márciusában irodánk új helyre költözött! A BKSZC Kozma Lajos Faipari Szakgimnáziuma biztosít mostantól otthont számunkra.

Az EFIC februári elnökségi ülése Isztambulban került megrendezésre, ahol a Bútorszövetség képviselte a magyar faipart. A vendéglátó ez alkalommal a törökországi partner, a MOSDER volt.

A következő időszakban folyamatosan érkezhetnek változó tartalmak, frissített információk, melyeket rendszeresen közlünk követőinkkel.

Büszkén tudatjuk, hogy Szövetségünk elnöke, Wilheim Gábor elfogadta a Prof. Dr. Palkovics László miniszter úr által aláírt felkérést, melyben miniszter úr felkérte őt a Fa- és Bútoripari Készségtanács szakmai munkájában történő, elnöki tisztségben való közreműködésre. A megalakult készségtanácsról rövid összefoglalót olvashatnak a Magyar Asztalos oldalán.

Az EU Belső Piaci, Ipar-, Vállalkozás- és Kkv-politikai Főigazgatóságának február 17-i kérése alapján az EFIC értékelését olvashatják a Kínában jelentkező koronavírus már tapasztalható és várható hatásairól a bútor szektorra.

Az előadást olyan vállalkozások részére ajánljuk, amelyek gazdasági tevékenységük során német vagy osztrák vállalkozásokkal működnek együtt, vagy tervezik az együttműködést. Jelentkezési határidő március 6.

Kövesse velünk az európai bútor -és faipar változásait.

Az idei év második elnökségi ülése március 17-én.

2020 szeptemberétől az új szakképzési törvény alapján történik a szakmai oktatás. Külön köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult áldozatos munkájával ahhoz, hogy a faipar önálló ágazatként jelenhessen meg és egyúttal nagyobb súllyal szerepeljen a nemzetgazdaságban.

EQ-Wood 6. hírlevél

Az EQ-WOOD projektben jelenleg a tananyag kidolgozásán valamint a pilot verzió előkészítésén dolgozunk, 6. hírlevelünkben erről adunk bővebb információt.

Az Európai Bútorszövetség legújabb hírei

Kövesd nyomon, mi történik az európai faiparban.

Hosszas előkészületek után megalakult az új elnökség. A tagokat egyhangúan választotta meg a közgyűlés. A tisztségekhez vállalt feladatkörök is bemutatásra kerültek.

Együttműködő vállalati partnereket keres a Magyar Formatervezési Tanács a Moholy Ösztöndíjhoz!

A felek bíznak a korábbi hatékony együttműködés folytatásában és újabb eredmények létrejöttében.

Együttműködés a Magyar Divat és Design Ügynökséggel

A cél a modern magyar bútoripar, illetve a divat- és designipar hazai szereplőinek szakmai támogatása.

Levélben fogalmazta meg kérését az Európai Bútorszövetség

Nyáron az EFIC más szervezettekkel együttműködve levelet küldött az EU Bizottság elnökének, Ursula von der Leyen-nek, melyben kérik, hogy a Belső Piac, Ipar, Egyéni vállalkozások, valamint a Kis -és Középvállalkozások (DG GROW) Biztosának  jövőbeni  kabinetjébe nevezzenek ki egy kapcsolattartó felelőst a fafeldolgozó és a bútoripar számára.

Megjelent az Európai Bútorszövetség Manifesztuma

Az EFIC fő célkitűzései között egy zöldebb és átláthatóbb európai bútorpiac áll.

Korszakváltás a vállalkozások életében. KKV konferencia az ITM szervezésében.

A KKV-szektort érintő fejlesztéseket mutatta be 2019. november 5-én a kormány. Az előadást követő panelbeszélgetésen Cselényi Krisztina képviselte az ágazatot.

2019. novemberi hírlevelünk

Az európai bútorpiacot érintő hírekből szemezgettünk.

Elhunyt Diószegi László (1943-2019)

Diószegi László a magyar faipar aktív szereplője, szövetségünk tiszteletbeli tagja volt.

Indonéz-magyar faipari együttműködés

Addy Soemantry-t, az Indonéz Kereskedelmi Minisztérium nonprofit közép-kelet európai exportfejlesztési képviseletének igazgatóját , valamint munkatársát, Kovács Attilát látta vendégül 2019. június 18-án Cselényi Krisztina, a Bútorszövetség főtitkára. Szó esett többek közt egy lehetséges indonéziai üzleti út előkészítéséről, közös designer program elindításáról, valamint egy tehetséggondozási program létrehozásáról.  Izgatottan várjuk a folytatást!

Malájziai üzleti együttműködés

June 05, 2019

Malájziai delegációt látott vendégül Szövetségünk. Gopinathan Tanikudy-t, a Malájziai Nagykövetség marketingosztályának vezetőjét, valamint Nyerges Csillát, a Magyarországi Maláj Nagykövetség képviselőjét Cselényi Krisztina főtitkár fogadta. A találkozón megállapodás született egy későbbi együttműködésről. A maláj fél nyitott a magyar faipari desginban rejlő lehetőségekre, valamit szóba került egy malájziai üzleti utazás szervezése is.

Kellemes húsvéti ünnepeket kíván a Bútorszövetség

Pár napra mi is megpihenünk, hogy újult erővel közvetíthessük a legújabb faipari történéseket.

Elhunyt Kovács Pál (1946-2019), a magyar bútoripar kiemelkedő alakja.

Mérnöki tanulmányait Leningrádban végezte, két alkalommal dolgozott a Bútorszövetségnél, kétszer a Könnyűipari-, majd az Ipari Minisztériumban, a KGST-ben Moszkvában, majd a német ALKOR cégnél. Temetése 2019. április 15-én, 14:30 órakor volt a Farkasréti temetőben.

Emlékét kegyelettel őrzi a Magyar Bútor és Faipari Szövetség tagsági állománya.

Műanyagok: élhetünk jól velük?

March 16, 2019

2018 a műanyagok éve volt, legalábbis abban az értelemben, hogy rekordmennyiségű cikk jelent meg a hazai és világsajtóban az úszó műanyagszigetekről, a mikroműanyagokról, a zöld szervezetek figyelemfelhívó akcióiról a műanyagzacskókkal kapcsolatos problémák súlyosságára. A közvélemény haragja azonnal rázúdult a gyártókra, mint főbűnösökre. Tényleg ki lehet jelölni egyetlen bűnbakot?

Kolléganőnk, Soós Rita  műanyagipari szakemberek véleményét kérdezte meg a jövő feladatairól.

(A  cikk eredeti megjelenési helye Új Város 2019/2 szám.)