HÍREK KÁVÉ ÉS FAFORGÁCS MELLÉ

Megjelent az Európai Bútorszövetség Manifesztuma

Az EFIC fő célkitűzései között egy zöldebb és átláthatóbb európai bútorpiac áll.

Korszakváltás a vállalkozások életében. KKV konferencia az ITM szervezésében.

A KKV-szektort érintő fejlesztéseket mutatta be 2019. november 5-én a kormány. Az előadást követő panelbeszélgetésen Cselényi Krisztina képviselte az ágazatot.

Kopie von -2019. novemberi hírlevelünk

Az európai bútorpiacot érintő hírekből szemezgettünk.

Elhunyt Diószegi László (1943-2019)

Diószegi László a magyar faipar aktív szereplője, szövetségünk tiszteletbeli tagja volt.

Indonéz-magyar faipari együttműködés

Addy Soemantry-t, az Indonéz Kereskedelmi Minisztérium nonprofit közép-kelet európai exportfejlesztési képviseletének igazgatóját , valamint munkatársát, Kovács Attilát látta vendégül 2019. június 18-án Cselényi Krisztina, a Bútorszövetség főtitkára. Szó esett többek közt egy lehetséges indonéziai üzleti út előkészítéséről, közös designer program elindításáról, valamint egy tehetséggondozási program létrehozásáról.  Izgatottan várjuk a folytatást!

Malájziai üzleti együttműködés

June 05, 2019

Malájziai delegációt látott vendégül Szövetségünk. Gopinathan Tanikudy-t, a Malájziai Nagykövetség marketingosztályának vezetőjét, valamint Nyerges Csillát, a Magyarországi Maláj Nagykövetség képviselőjét Cselényi Krisztina főtitkár fogadta. A találkozón megállapodás született egy későbbi együttműködésről. A maláj fél nyitott a magyar faipari desginban rejlő lehetőségekre, valamit szóba került egy malájziai üzleti utazás szervezése is.

Kellemes húsvéti ünnepeket kíván a Bútorszövetség

Pár napra mi is megpihenünk, hogy újult erővel közvetíthessük a legújabb faipari történéseket.

Elhunyt Kovács Pál (1946-2019), a magyar bútoripar kiemelkedő alakja.

Mérnöki tanulmányait Leningrádban végezte, két alkalommal dolgozott a Bútorszövetségnél, kétszer a Könnyűipari-, majd az Ipari Minisztériumban, a KGST-ben Moszkvában, majd a német ALKOR cégnél. Temetése 2019. április 15-én, 14:30 órakor volt a Farkasréti temetőben.

Emlékét kegyelettel őrzi a Magyar Bútor és Faipari Szövetség tagsági állománya.

Műanyagok: élhetünk jól velük?

March 16, 2019

2018 a műanyagok éve volt, legalábbis abban az értelemben, hogy rekordmennyiségű cikk jelent meg a hazai és világsajtóban az úszó műanyagszigetekről, a mikroműanyagokról, a zöld szervezetek figyelemfelhívó akcióiról a műanyagzacskókkal kapcsolatos problémák súlyosságára. A közvélemény haragja azonnal rázúdult a gyártókra, mint főbűnösökre. Tényleg ki lehet jelölni egyetlen bűnbakot?

Kolléganőnk, Soós Rita  műanyagipari szakemberek véleményét kérdezte meg a jövő feladatairól.

(A  cikk eredeti megjelenési helye Új Város 2019/2 szám.)

Két tagunk munkája - ösztöndíjas Anest Csoport és Nyír-Demonich.

2018. április 23-án nyílt meg a 2017-es ösztöndíjasok munkáit bemutató kiállítás. A díjnyertes projektek: több bútor projekt, fénygyűjtő üvegékszer és környezettudatos divatkollekció, egészségügyi segédeszköz és a retro diavetítő újragondolása, hagyományos designba új életet lehelő porcelánkollekció és egyedi, exkluzív szemüvegkeret.

Újabb hírek az EQ-Wood projektről

January 27, 2019

Korábban már megírtuk, hogy bekerültünk az EQ Wood 2018-as Erasmus +Sector programjába. A projekt újabb állomáshoz érkezett.

Sikeres Download Design bútor

Barbarics Enikő Download Design íróasztalát a 10 legizgalmasabb hallgatói munka közé választották a designboom Dubai Design Week-ről szóló cikkében. Gratulálunk!

Design Management Díj

Az idén 10 éves a Design Management Díj díjazottja a sixay furniture. Szívből gratulálunk!

Beszámoló az Európai Bútorszövetség szeptemberi budapesti látogatásáról

November 06, 2018

Szeptember 28-án Budapesten tartotta soron következő elnökségi ülését az Európai Bútorszövetség. Az EFIC az európai bútor és faipar 70 százalékát képviseli, ami 130 ezer vállalatot jelent, több mint 1,1 millió munkavállalóval. A Bútorszövetség 4 éve tagja a szervezetnek.

Tegyük az ipari szektort az EU jövőjének középpontjába!

Közös felhívás a 2019-es európai választások jelöltjeihez

Budapesten ülésezik az Európai Bútorszövetség

Szeptemberben Budapesten ülésezik az Európai Bútorszövetség. A küldöttség tagjait a Magyar Bútorszövetség és a BKIK látja vendégül.

Mestervizsga elnök a Szövetségben

Büszkék vagyunk elnökségi tagunkra, Kálmán Istvánra, aki a bútorasztalos és épületasztalos szakmákban 2018 óta mestervizsga-bizottság elnökségi tisztet tölt be.

Adatvédelmi irányelveink

A Bútorszövetségnek fontos, hogy adataid biztonságban legyenek. Olvasd el kérlek, hogyan!

GDPR

Fontos adatvédelmi szabályozás lép életbe az Európai Unió tagországaiban 2018 májusában, melynek a Bútorszövetség is eleget kíván tenni és az alábbiakban partnereinket is tájékoztatjuk az új szabályozásról, hogy vállalkozásuk működtetése során ne hagyják figyelmen kívül az új adatvédelmi szempontokat.

Hurrá! A Bútorszövetség bekerült az EQ-Wood programba

Résztveszünk az EQ-WOOD Európai uniós pályázatán

Örömmel indítjuk útjára az EQ-WOOD hírlevél első számát, melyben bemutatjuk az EQ-Wood Projektet.

Mozgalmas napok a Construmán

- Faipar napja

- Állásbörze

- Közgyűlés

- Download Design

A Bútorszövetség 2018-as tisztújító közgyűlése

April 11, 2018

Tisztelettel meghívjuk Önöket a Magyar Bútor és Faipari Szövetség tisztújító közgyűlésére, melynek célja a szövetség munkájának áttekintése, a pénzügyi beszámoló és a tervek ismertetése és az új tisztségviselők megválasztása.

FÁTÓL A BÚTORIG- A Faipar Napja a Construmán

Célunk a teljes faipari szakmát megmozgató, sikeres szakmai nap megrendezése, ahol a résztvevők információt cserélhetnek, megerősödnek hitükben, hogy érdemes ebben a szakmában tevékenykedni.

Áprilisban ismét Construma

April 10, 2018

Idén április 11-től nyitja meg kapuit hazánk legjelentősebb otthonteremtési-és építőipari kiállítása, a Construma, melyen a Bútorszövetség ebben az évben is számos nívós programmal várja látogatóit

Első Otthonteremtési kiállítás és vásár 2018-ban

A HUNGEXPO, mint a hazai kiállítási iparág legrégebbi és legjelentősebb szereplője, folyamatosan nyomon követi a piaci folyamatokat és igényeket és ehhez igazítja kiállítási portfólióját. 2018-ban több új rendezvénnyel is piacra lép, ezek közül az egyiket szeretnénk most figyelmébe ajánlani.

Munkatársat keresünk, csatlakozz a Bútorszövetség csapatához!

Kommunikációs, titkársági és szervezési feladatok ellátására keresünk heti 20 órában, rugalmas időbeosztással és azonnali munkavégzéssel agilis, megbízható kollégát.

Elnökségi beszámoló

Beszámoló a Bútorszövetség 2017-es aktivitásáról és 2018-as terveiről.

Nekrológ - Dr. Szabó Miklós

Nekrológ dr. Szabó Miklós faipari mérnökről, aki 2017. december 3-án 74 évesen hunyt el.

Pályázati lehetőség designereknek

2018 tavaszán indul az Európai Bizottság Business Avenues programja, mely egy célzott üzleti misszió a kortárs designnal foglalkozó európai vállalatok számára.

Meghirdették a nagy sikerű innovációs eszközbeszerzési pályázatot (GINOP-2.1.8-17)

Újra meghirdetésre került a nagy sikerű innovációs eszközbeszerzési pályázat. Ebben a pályázatban 5-15 millió forint összegű, legfeljebb 50 %-os vissza nem térítendő támogatás vehető igénybe új termékek, eljárások és technológiák kifejlesztéséhez, bevezetéséhez szükséges eszközök és immateriális javak beszerzésére.

Bútorszövetség a Design Héten

Október 6-án kezdetét vette a Design Hét, a Bútorszövetség aktivitását az alábbi cikkben foglaltuk össze.

Tanulószerződéses tanuló szerződések: új európai kezdeményezés

Az Európai Bizottság kezdeményezést fogadott el a tanulószerződéses gyakorlati képzések fellendítésére Európában.

Hatékonyságjavítás a faiparban

100%-ban támogatott elméleti és gyakorlati képzésekkel a munkavállalók részére

Még nincs késő, de már nagy az érdeklődés a képzések, és a pályázati források iránt!

Wood Like workshop az OTP Lakástakarék Családi Napján

BKSzC Kozma Lajos Faipari Szakgimnáziumának diákjai és tanárai 2017.05.20-án a Bútorszövetség Wood Like projektjének égisze alatt kreatív workshopot tartottak a szentendrei Skanzenben, az OTP Lakástakarék Családi Napján.

Fától a bútorig - szakmai nap

April 05, 2017

A Bútorszövetség idén is jelen lesz a Construmán, mely a hazai kiállítási élet legjelentősebb szakmai rendezvénye. Szeretettel várjuk a Bútorszövetség szakmai napjára és standjainkra! Regisztráljon és látogasson ki ingyenes belépővel rendezvényünkre!

Időpont: 2017. április 6. csütörtök, 9:30  - 14.00

Helyszín: Construma Otthondesign kiállítás, G pavilon, VIP terem

Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj 2017

April 06, 2017

A Magyar Formatervezési Tanács nevében eljáró Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala meghirdeti a 2017. évi Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjpályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt., a Nyír-Demonich Zrt. és a Planet Gép Kft. társfinanszírozásában, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. pénzügyi lebonyolítói közreműködésével.

A faiparban van fantázia - Faipari állásbörze a Kozmában

February 16, 2017

A BKSzC Kozma Lajos Faipari Szakgimnáziuma a Budapesti Műhely Alapítvánnyal közösen lehetőséget kínál cégük bemutatására, állásbörzén való részvételre. A rendezvényre meghívtuk a 2017-ben végző és korábban technikusi oklevelet szerzett "kozmás" diákokat, valamint a Soproni Egyetemen SKK végzős hallgatóit. Célunk, hogy fórumot teremtsünk a munkaerőpiac résztvevői számára és lehetőséget adjunk a faipar krónikus munkaerő problémáinak megoldására.

A Nyugat-magyarországi Egyetem 302,95 millió Ft. vissza nem térítendő támogatást nyert

January 22, 2017

A NyME infrastruktúrafejlesztési és eszközbeszerzési tevékenység megvalósítására irányuló 302,95 millió forint értékű, vissza nem térítendő támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében, a „Faipari termékek tovább feldolgozása zöld kémiai és technológiai alapokon, korszerű kutatási infrastruktúra létrehozásával” című projekt megvalósításához.

Download Design KIDS – Kivitelező partnereket keresünk!

January 05, 2017

A 2015-ben nagy szakmai és közönségsikerrel elindított, hosszútávon fenntartható, kiemelkedő társadalmi hasznossággal bíró Download Design projekt 2017-ben is folytatódik. Az idei tervezési feladat: a „GYERMEKBÚTOR” témában szabadon választható három fő funkcióhoz tartozó bútor tervezése a 6 – 12 éves korosztály igényeinek megfelelően.